Hírek

S. N. Fotók: MTSZA

2021. december 13.

balaton

A Balatonról télen is jó olvasni, hiszen egész évben kínál számos látnivalót és vonzó helyet, éttermeket, vendéglőket, borászatokat.

Színes, nagy formátumú album született a Balaton gasztronómiai kínálatáról, bemutatva tizennyolc népszerű éttermet és négy cukrászdát. A kétnyelvű, Így főz a Balaton című kötet nemcsak megszólaltatja a Bistro Sparhelt, a Pörc Bisztró és Delikát vagy éppen a Bergmann Cukrászda és Kávéház séfjeit, cukrászait, tulajdonosait, de – a címéhez méltón – minden helytől közöl recepteket is, felvillantva a térség hagyományos és megújult ízeit. A konyhában dolgozók mellett bemutatják a helyi beszállítókat is, hiszen a finom ételekhez jó minőségű alapanyagokra van szükség.


A szerzők egész évben nyitva tartó, helyi alapanyagokat előnyben részesítő, karakteres éttermeket kerestek. A tulajdonosok

mindannyian a Balaton szerelmesei,

a térség felvirágoztatásán munkálkodó, alkotószellemű vállalkozók, akik szenvedélyesen mesélnek a tóhoz való kötődésükről, éttermük filozófiájáról, megismerhetjük kedvenc fogásaikat és a hozzájuk ajánlott borokat. Az érdeklődők a gasztronómiai kínálat mellett olvashatnak a turisztikai célpontokról, amelyeket biciklivel is meg lehet közelíteni, hiszen az album a tó körüli kerékpárutakat is bemutatja.


A pandémia amennyire megnehezítette a vendéglátóhelyek életét, annyira segítette is a tó körüli forgalmat, hiszen többen maradtak itthon azok közül, akik egyébként külföldre utaztak volna nyaralni, kikapcsolódni. A könyv a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) és az Így főznek / How to cook sorozat kiadójának együttműködésében jelent meg. Az alapítvány a könyvvel szeretné meghozni az olvasók étvágyát ahhoz, hogy bármely évszakban a Balatonhoz utazzanak, és bebarangolják az egyes régiókat.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra