Hírek

Orbán Szilvia

2020. december 30.

forrócsoki , csokibomba , bébiyoda , starwars , trend

Ugyan kit ne vidítana fel a cuki Grogu arca a bögréjében?

Szinte teljesen mindegy, hogy ismerjük-e a Star Wars-univerzumát, vagy sosem hallottunk a midikloriánokról, ha nem egy lakatlan szigeten élünk, az elmúlt évben biztosan találkoztunk valahogyan Baby Yoda figurájával. A karakter – aki spoiler alert! nem, nem Yoda, a valaha élt egyik legkiválóbb Jedi mester gyermeki énje spoiler vége! –

az utóbbi hónapokban Magyarországon is egy csomó mindenen feltűnt: ruházati termékek, használati tárgyak és játékok tömkelegét árulják az arcával.


A The Mandalorian nevű sorozatban bemutatkozó, egyértelműen Yoda mester fajához tartozó, titokzatos, apró figurát eleinte egyszerűen a Gyermek névvel illették, de az idei, második évadban kiderült az igazi neve is: Grogu – ennek ellenére úgy tűnik, hogy a köznyelv egyelőre még ragaszkodik a Bébi Yoda elnevezéshez.

A világ bő egy éve tud a karakter létezéséről, de az eddig eltelt időszak alatt sokak szerint elég profin kimaxolták a szereplő arcával árult merch-ök piacra dobását. Nos, profin, de nem teljesen, állapíthatjuk meg a hír hallatán, miszerint a Galerie Candy most forrócsoki-bombákat árul Amerikában, a kis zöld lény arcával.

A forrócsoki-bombák lényegében kis csokigömbök, amik meleg tejbe dobva szépen feloldódnak, míg belsejük gyakran rejt további finomságokat, például fűszeres kakaós keveréket vagy mini mályvacukrokat. Egyre nagyobb népszerűségüket praktikusságuk mellett annak is köszönhetik, hogy kifejezetten élményszerűvé teszik a relaxáló „kakaózást”.



A csokibomba-újdonság lenyűgöző, mint egy Jedi elmetrükk: a bögrében ugyanis nem egyszerűen egy finom forró csoki készül el, mire a gömb feloldódik, de felbukkan maga Bébi Yoda is, írja a Mashed, amely cikkében arra is felhívja a figyelmet, hogy a termék valószínűleg limitált kiadás, így az ünnep után – legalábbis egy időre biztosan – eltűnik majd a palettáról.

Ha csak azt nézzük, mennyi ehető terméket kínáltak Grogu arcával a világon az elmúlt hónapokban, nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincsenek kevesen azok, akik szívesen belekóstolnának valahogyan Bébi Yodába. Bár itthon jóval szegényesebb az ilyen felhozatal, de jó hír, hogy

mi magunk is viszonylag egyszerűen elkészíthetjük a saját verzióinkat – ezzel valószínűleg nagy örömet okozva a család apróbb tagjainak.


Könnyűszerrel rittyenthetünk például Bébi Yoda kekszeket a Let’s Eat Cake egyszerű hackje segítségével: csak vegyük elő az angyalkás sütikiszúrót, és a kimetszett tésztának vegyük le a fejét – el is készült a tökéletes Grogu-forma, ami a megfelelő színű cukormázzal díszítve egy az egyben a kedvelt karaktert idézi.


Egy Reddit felhasználó pedig levest főzött Bébi Yoda betéttel, amihez zöldre színezett tojást és némi marhahúst használt fel fantáziadúsan.



Hogy az italok se maradjanak ki, a Disney Trippers oldalán található egy – az ifjú padavanok számára – könnyen alkoholmentessé is alakítható Bébi Yoda koktélrecept, ami nem csak finom, de tényleg cuki is.


Mutatjuk a hozzávalókat és a kellékeket:

  • 30 ml tequila (vagy más zöld színű, nem alkoholos ital)
  • 90 ml Lime Margarita Mix
  • 2 lime cikk (poharanként)
  • 2 nagyobb áfonya
  • + martinis pohár
  • + barna csomagolópapír
  • + vékonyabb, natúr spárga

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra