Hírek

MTI

2021. szeptember 13.

csapody , kistücsök , balaton

Hagyományteremtő szándékkal, először rendezik meg a Balaton Ünnepét Balatonvilágoson, a Club Aliga területén szeptember 17-én. Az esemény célja, hogy évente egyszer ünnepi program keretében találkozzanak egymással mindazok, akik sokat tesznek a Balatonért: a vendéglátók, a szolgáltatók, a szervezők, a művészek és a közönség.

A Balaton Ünnepén mostantól minden évben életműdíjat adnak át annak, aki a tizenegy tagú kuratórium döntése szerint évtizedek óta jelentős szerepet tölt be a Balaton turisztikai életében. Idén az életműdíjat Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa kapja.

"A Balaton Régióban ma már egyre több a nívós étterem, többféle kategóriában. Az azonban nem kérdés, hogy a legnagyobb múltú, három évtizede működő Kistücsök étterem minden évszakban megbízható és állandó színvonalat képvisel. Olyan minőséget és a legnemesebb értelemben vett vendéglátást, amely csak a legjobbakra jellemző.

A Kistücsök nemcsak országszerte, de bárhol a világban megállná a helyét. Családi vállalkozás ez, amelyben a tulajdonos szerepe rendkívül fontos.

A kuratórium egyhangú döntése volt, hogy 2021-ben első alkalommal Csapody Balázs kapja a Best of Balaton Életműdíját" - idézi a közlemény Lobenwein Norbertet, a fesztivál alapítóját.

Mint a szervezők hangsúlyozzák, a Balaton Ünnepe a szándékuk szerint minden elemében a Balaton legjobbjait mutatja be; igaz ez nemcsak a meghívottakra, de a vendéglátók körére is.

"A Balatoni Kör szervezésében azok a balatoni borászatok jelennek meg a helyszínen, amelyek a Best of Balaton 2021-es listáján is szerepelnek. A közönség és a meghívottak több helyen találkozhatnak azokkal a vendéglátókkal, akik ugyancsak a Best of Balaton idei kiválasztottjai. Saját ételekkel és standdal érkezik a Kistücsök étterem, bográccsal várja a vendégeket a zamárdi Rozmaring vendéglő, jelen lesz mások mellett a balatonkenesei G&D kézműves cukrászat és pékség, a Pörc, a BL Delikát, a Móni Süti és a Rusty Coffee" - közölte Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra