A Metro Gasztroakadémia közösségépítő programja a Bocuse d’Or Európa-bajnokság alapanyagait ajánlja a hazai vendéglátóipari szakembereknek a hazai ínyencek megszólításához.
A magyar csapat sikere után, a séfek Európa-bajnokságának alapanyagait felhasználva eljött az ideje annak, hogy a kulináris élmények bármely hazai vendéglátóipari egységbe és konyhába beköltözzenek. Ezen apropóból a Metro kihívásra invitálja a hazai szektor képviselőit, hogy a Bocuse d’Or versenykiírásában szereplő alapanyagokat felhasználva engedjék szabadjára kreativitásukat.
„Az a célunk, hogy minél szélesebb körben megjelenjenek a minőségi alapanyagok a hazai vendéglátóegységekben, és ötletekkel, szakmai képzéseinkkel segítsük a szektor kitartó és alázatos dolgozóit.
Fejlődjünk közösen, inspiráljuk egymást, és engedjük szabadjára kreativitásunkat a konyhában.”
– jelentette ki Bősze Ákos, a Metro HoReCa fejlesztési vezetője.
Olyan szakácsokat szeretnének megszólítani, akiket inspirálnak a Bocuse d’Or alapanyagai, és ezekből szeretnének izgalmas fogásokat alkotni az általuk képviselt étterem étlapjára.
A kihívásban való részvétel feltételei:
A részvételhez legalább az egyik Bocuse d’Or alapanyagot szükséges felhasználni: a receptnek tartalmaznia kell őzgerincet, őzcombot, kacsamájat, túrót, tejfölt vagy burgonyát. Az elkészült fogásról készült fotóval, illetve a hozzá tartozó receptleírással válik érvényessé a pályázat, melyet e-mailben a kommunikacio@metro.co.hu címre várnak a zsűri tagjai. A pályázati kiírás itt érhető el. A pályázat benyújtásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás szabályait és hozzájárul személyes adatainak a kiírásban részletezett kezeléséhez.
Az anyagokat 2022. április 30-ig várják, a nyerteseket pedig egy szakértő zsűri fogja kiválasztani, május első hetében. A három nyertest a zsűri e-mailben értesíti.
Nyeremények:
A beérkezett receptek és fotók közül a három legjobbat választja ki. Az első helyezett egy 100.000 Ft értékű, a második egy 50.000 Ft értékű saját márkás ajándékcsomagban részesül. A Metro Gasztroakadémia mindhárom díjazott számára utalványt biztosít, mely az egyik szabadon válaszható egynapos képzésen való részvételre jogosít.
A beérkezett pályázati anyagokat az alábbi zsűritagok értékelik:
Pohner Ádám, a 2018-as hazai Bocuse d’Or nyertese
Kitzinger Szonja, a Magyar Konyha felelős szerkesztője
Gálicz István, a Metro Gasztroakadémia séfje
Inspirációk a Gasztroakadémiától
Motiváció és inspiráció gyanánt a Gasztroakadémia szakértő séfje, Gálicz István, a Metro saját márkák nagykövete, Pohner Ádám és a Gasztoakadémia oktatója, Vidák Zoltán is elkészítették saját fogásaikat. Az előkészítési munkálatok, a sütés-főzés, tehát maga az alkotás, valamint a végeredmény is megtekinthető a sajtóközleményhez csatolt kreatív videóban, illetve digitális receptkönyvben.