Hírek

Orbán Szilvia

2021. június 17.

popcorn , mozi , adag , cementes

Egy dél-koreai mozilánc úgy érezte, hogy a szokásos adagok túl kicsik a nézőknek.

Szinte minden vetítésen találkozhatunk a mozilátogatóknak azzal a csoportjával, akik már a nyitó reklámok végén az utolsó szemeket kotorásszák a pattogatott kukoricás dobozukban. Nos, ők biztosan értékelik az egyik távol-keleti mozilánc újítását: óriás adag popcornt árulnak nézőiknek – annyit, hogy azokat cementes zsákokba kell tölteni.


A dél-koreai CGV mozicsoport néhány hete kezdett a mega kiszerelés árusításába, amiért ráadásul nagyon jutányos árat – 9900 wont, átszámítva nagyjából 2500 forintot – kérnek.

Tekintve, hogy a csomagoláshoz használt cementes zsákokról tudni lehet, hogy 25 kg-osak, így ismert méretük és űrtartalmuk alapján kiszámolható: nagyjából 65-70 dkg kipattogtatott kukoricával lehet őket megtölteni. Elsőre ez nem is tűnik olyan soknak, de ha belekalkuláljuk, hogy súlyra a popcorn mennyire könnyű dolog, máris látszik, hogy valójában hatalmas mennyiségű nassolnivalóról van szó.

A neten máris számos, vírusszerűen terjedő fotó kering arról, hogy emberek akár több cementes zsákot is „cipelnek” a vállukon a mozik környékén.

Úgy tudni, hogy a CGV a giga kiszerelést nem csak a helyszínen, a vetítésekre érkező vendégeknek biztosítja, de lehetőség van elvitelre, illetve házhozszállításra is.

A közösségi média nem csak a zsákok mérete miatt kapta fel a hírt, hanem azért is, mert a mozilánc meglehetősen figyelemfelkeltő módon reklámozta az újdonságot. A promóció fotósorozatán egy, a munkásruhát kissé átértelmező, kigyúrt modellfiú pózol a cementes zsákokba töltött popcornok oldalán.


A fotók sokak fantáziáját megmozgatták. Ez a Twitterező azon tűnődik, hogy ha már minden cég annyira pártolja a házhozszállítást – ha ő is amellett dönt – vajon a képen látható modell csenget-e be az ajtaján? De hamar érkezett a lelombozó válasz: bár a cementes zsákos kiszerelést megrendelheti, a kézbesítő valószínűleg nem rendelkezik majd a plakátfiúhoz hasonló adottságokkal.


Némelyik képen viszont sokak szerint már eléggé elcsúszott az üzenet:


Függetlenül attól, hogyan reklámozzák, az ember azért eltűnődik azon, hogy van-e ember, aki tényleg megvásárol egy ilyen zsákot? Úgy látszik, van:


De vajon mennyi ideig tart, míg egy ekkora mennyiséget megeszik valaki? Egyáltalán: valóban megeszik vagy csak a vetítés utáni szeméthalmok, és az elpazarolt ételek mennyisége növekszik? A válasz csak sejthető, de látunk rá esélyt, hogy a járványhelyzet lecsengését követő normalizálódás után az óriás adagokra mindig vevő amerikaiaknál is megjelenik valami hasonló mozis kiszerelés.