Hírek

MKO, kép: Földi Réka

2022. május 10.

Csillag Richárd, a Lokal47 (Kéthely, Kristinus Borbirtok) fiatal séfje képviselheti hazánkat október 7-én a mexikói Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition ifjúsági szakács világbajnokságon.

A nemzetközi megmérettetés nemzeti döntőjét 2022. május 3-án rendezte meg 27. alkalommal a magyar Chaine Egyesület a Metro Gasztroakadémián. A versenyzőknek nem egy előre kitalált és jól begyakorolt menüsort, hanem nehezítésképpen a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – black box - alapanyagaiból kellett 3 óra alatt, 3 főre, egy 3 fogásból álló menüsort (előétel, főétel, desszert) elkészíteniük.
 
A hozzávalók közül az idei évben fácánt, vöröstonhal filét, avokádót, jalapeno paprikát, koriandert, lime-ot, kukoricát és érett mangót kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk eltervezett ételek elkészítéséhez.
 
A verseny technikai igazgatója: Kovács Lázár, aki kóstoló zsűritagként és a magyar versenyző felkészítőjeként maga is részt fog venni a mexikói világbajnokságon.
A konyhai zsűri tagjai: Barka Áron, Sándor Dénes
A kóstoló zsűri tagjai: Pintér Katalin (Chaine Egyesület elnöke), Ádám Csaba, Bicsár Attila, Pesti István, Segal Viktor
 
A konyhai zsűrizés szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság. A kóstoló zsűrizés szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. A zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

Jeunes Chefs Rôtisseurs Szakácsverseny 2022. évi dobogósai:


1. helyezett: Csillag Richárd, a Lokal47 ifjú szakácsa, aki képviseli Magyarországot a 2022. október 7-én Mexikóban megrendezendő világbajnokságon.
 

A győztes menüsor:

Előétel: tormás spárga saláta, avokádó pép, tonhal
Főétel: sült fácán, hagymakrémmel töltött saláta, chilis kukorica
Desszert: mangó mille-feuille
 
2. helyezett: Huang Baoshan, Kert Bisztró
3. helyezett: Tóth Gergő, Vakvarjú Csónakház Étterem
 
A zsűri külön dicséretben részesítette a dobogósokat, tekintettel arra, hogy az elmúlt évek versenyeinek a legszínvonalasabb desszertjeit készítették el, a cukrász pályán is kiemelkedő teljesítményt nyújtva, továbbá a konyhai munkájuk is kiemelkedő volt.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra