Különleges közösségi élményekkel készülnek a Czakó Termelői Piaczon november 27-én: a látogatók előtt frissen főzi termelőjük a csipkebogyó lekvárt, amiből az igazán kíváncsiak rögtön haza is vihetnek.
Már reggel begyújtják a tüzet, felteszik az üstöt és délután kettőig fő a lekvár, készül a szörp. Állandó gombászuk és szakellenőrük vadon termő gombákat mutat, ehetőt, nem ehetőt és mérgezőt is - standjánál más erdei finomságok is elérhetők.
2021-ben három alkalommal is megtartják a Czakó karácsonyi vásárt. Számos kézműves érkezik egyedi textilekkel, táskákkal, horgolt ruhákkal, szappan virágokkal, fürdő bombákkal, virágokkal, kiegészítőkkel. Közben forralt bor és
a bisztró szilvalekváros gőzgombóca is várja a vendégeket reggel kilenctől délután négyig.
A vásár időpontjai:
- Dec. 4-5.
- Dec. 11-12.
- Dec. 18-19.
Ugyan a városban legtöbb helyen szegedi halászlét főznek, de aki most inkább egy könnyű és friss ízű bajait fogyasztana, a Czakóban 10-én szokás szerint megtalálja: a főzőmester egyenesen Bajáról érkezik, hozza a halat, az üstöt és a házi gyufatésztát. Minden alkalommal összesen 80 adag várja a rajongókat.