Hírek

Orbán Szilvia

2020. május 5.

A fehérjebombának is beillő pizzaalap elsősorban a ketogén diéta egyre népszerűbbé válásának köszönheti megszületését.

Ha pizzáról van szó, manapság már leginkább az a szabály, hogy nincs különösebb szabály. Persze sokan maradnak a hagyományos változatoknál, de napjainkban szinte bármi felpakolható a pizzatésztára – már nem nagyon lepődünk meg semmin. Ezúttal viszont nem a feltétek az igazán meglepőek, sokkal inkább a pizza alapja.

A nálunk még alig ismert, amerikai Pieology pizzérialáncra egyre inkább úgy tekint a helyi szakma, mint az ágazat egyik leginnovatívabb szereplőjére. A főként az USA déli államaiban népszerű étteremhálózat szép csendben vívta ki a vendégek és a versenytársak elismerését, amelyet elsősorban rendkívül sokoldalú, személyre szabható kínálatának köszönhet.



A márkát tavaly a Foodbeast csapata is beválasztotta azon gyorséttermi láncok TOP10-es listájába, amelyek a szektorban gyökeres változásokat indítottak. Akkor ezt azzal indokolták, hogy a Pieology 3 különböző növényi alapú hús-, illetve növényi alapú sajtfeltétet is kínál, ráadásul menüjében 6 (!) fajta  prémium pizzatészta közül választhatnak a vendégek – ki-ki az étrendjének, preferenciáinak a leginkább megfelelőt.

Az újító szemlélettel úgy tűnik, ezek után sem hagytak fel a cégnél, amelynek eredményeképp idén egy újabb, hetedik pizzaalappal bővítették – egyelőre ideiglenesen – az arzenáljukat, amely elsősorban azoknak kedvez, akiknek fontos a magasabb fehérjebevitel, vagy ketogén étrendet tartanak.



A Foster Farms-szal közösen megálmodott „tészta” fő összetevője a csirkemell – emellett tartalmaz még tojást és sajtot  – és egy normál alap, feltét nélkül 44 gramm fehérjét, 2 gramm szénhidrátot és 280 kalóriát tartalmaz.

Kié az ötlet?


A csirkehús pizzaalapként való felhasználása egyre népszerűbb. Habár előtte is voltak már próbálkozások, maga az ötlet nagyobb figyelmet igazából tavaly kapott, amikor egy New York-i étterem, a Krave it étlapján megjelent a Nashville Hot Chicken Crust nevű, 100 százalékban fűszerezett csirkemellből álló pizzaalap, és

az erről készített videók szinte felrobbantották az internetet.

Az egyik legelső ilyen videót például rövid idő alatt több mint 2 millióan nézték meg. Azóta a csirkés „tészta” több áruházi márkánál is felbukkant pizzaalapként, sikeresen.


A legnagyobb pizzahálózatok azonban, úgy tudni, egyelőre még nem ismerték fel a lehetőséget, így a Pieology lépése mindenképpen úttörőnek számított.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra