Hírek

MKO

2021. november 30.

opatija , abbázia

Milyen az advent valahol az Adriai-tenger partján? Bizonyára sokan elképzelték már, hogy a borongósabb éghajlatú hazai helyszínek helyett egy talán kellemesebb klímájú tájon készüljenek – ha nem is végérvényesen, de talán egy-két napig – a karácsonyi ünnepekre.

Ha ehhez eddig nem volt megfelelő inspiráció, akkor most az Opatijában (Abbázia) immár 15. alkalommal megrendezett „Csokoládévarázs” vásár és ünnep kellő vonzerőt jelenthet. December 3-5. között ezen az adriai településen minden a csokoládéról szól. A rendezvény központi helyszíne a Kvarner Szálló Kristályterme, ahol a híres csillárok alatt közel húsz kézműves csokoládémanufaktúra mutatja be és árusítja legkiválóbb termékeit. De a csoki nemcsak itt élvezhető. Az egykori magyar tengerparti üdülőváros legjelentősebb szállodái, éttermei és kávéházai is különleges kínálattal várják az érdeklődőket.

A Bevanda Étteremben étcsokoládé mousse cseresznyével, sóvirággal és málnával, a Hotel Continentalban házi csokoládé tészta prosciutto gomba szósszal, valamint kacsamell krokettel csokoládészószban, házi csokoládé gnocchi garnélával, valamint csokoládé pizza kóstolható.

A Coffee House Wagner chocolate Martinit kínál: Vodka Belvedere, Grand Marnier, Bailey's, folyékony étcsokoládé. A Camellia Éétterem különlegessége a beefsteak balzsamecettel, grillezett zöldségekkel és fekete csokoládé redukcióval.

A Hotel Milenij Argonauti A’la carte éttermének Choco menüjében mozzarella étcsokoládé szeletekkel és szárított dióval, kacsamell gesztenyepürével és tejcsokoládéval, párolt zöldségekkel és rizskrokettel, csokis fantázia desszert szerepel.

Grand Hotel Adriatic Carmen Sylva csokitortát, fügetortát étcsokoládéval és ánizzsal, Adria-tortát négyféle csokoládéval és 24 karátos arannyal, forró csokoládé fahéjjal és szarvasgombával, crostatát jeges csokoládéval, mentával és gyömbérrel kínál.

A Café Palme különlegessége a csokis vízipipa. A Roko étterem menüje

csokoládé kátrány szarvasgombával és mentával, lazac fehér csokoládéval és áfonyával, csirke csokoládé dióval és mandulával,

polenta fehér csokoládé szószban szalonnával és szarvasgombával, valamint csokoládé praliné a la Roko. A Vongola ajánlata hagyományos tészta garnélarák és szarvasgomba szósszal, beefsteak borsos és csokoládémártásban, csokoládé crostata lime krémmel.

A Csokoládévarázs Fesztivál alatt Abbáziában egyéb élményekkel is gazdagodhatnak a látogatók: a Thalasso Wellness Centar 75 perces „Chocolate Dream” programja arc- és nyakkezelést kínál kakaóvajjal, míg a Hotel Bristolban masszázs élvezhető csokoládé aromával, narancs esszenciális olajjal kombinálva. A Hotel Savoy fehér csokoládé szuflés test- és arcápolással csábít.

A város azonban nemcsak beltéri programokkal várja az érdeklődőket. Meseszép parkok, pazarul díszített terek, több százezer kis lámpával megvilágított utcák, ünnepi hangulattal teli romantikus sétányok várják az adventi látogatókat.