Hírek

Orbán Szilvia

2021. február 25.

Egy német mestercukrász különleges injekciókat kínál üzletében.

Passau városában van egy Simon nevű cukrászda, ahol az egyik pult tele van színes dolgokkal töltött fecskendőkkel. Most, amikor a hírek fele a koronavírussal, illetve az ellene kifejlesztett oltóanyagokról szól, kevés időszerűbb újdonsággal rukkolhatott volna elő a leleményes cukrászmester.


Ezek a fecskendők persze semmilyen orvosi hatóanyagot nem tartalmaznak – ízletes, izgalmas lekvárokat, krémeket annál inkább. Az üzletben megvásárolható kis eszközök rendeltetése pedig az, hogy a segítségükkel mi magunk tölthessük meg a helyben vásárolt, frissen sütött fánkokat.

„Pillanatnyilag 12 különböző ’oltóanyagunk’ van: például ananász, fehér csoki, tojáslikőr, klasszikus sárgabarack, szilva, csipkebogyó” – meséli az ötletgazda Walter Simon, mestercukrász. „Igazán széles a választék.”

Úgy tudni, hogy a vásárlók választhatnak: a megvett fánkot ott helyben beoltják, vagy az előretöltött fecskendőt hazaviszik az üres fánkkal, és az otthonukban saját maguk végzik el a vakcinációt. A vendég a termékek mellé minden esetben kap egy „oltási igazolást” is.


Svájcban is felbukkantak

Az öltet pedig, mint kiderült, nem is olyan egyedülálló, hiszen a szomszédos Svájcban is létezik hasonló termék: a Muri városában működő Kreyenbühl pékségben kapható az úgynevezett „berlini vakcina”. Ez lényegében ugyanolyan, finomsággal töltött fecskendő, mint az előbb bemutatott, azzal a különbséggel, hogy Svájcban két oltóanyag közül választhat a betérő: eperlekváros és Bailey-likőrös töltelék szerepel a kínálatban.

A pékség tulajdonosa, Burkhard Kreyenbühl – csakúgy, mint németországi kollégája – az ötlettel egy kis játékosságot és jókedvet szeretett volna csempészni a korlátozásokkal és szürkeséggel teli télvégi hangulatba.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra