Hírek

Orbán Szilvia

2021. február 25.

fánk , vakcina , fecskendő , koronavírus

Egy német mestercukrász különleges injekciókat kínál üzletében.

Passau városában van egy Simon nevű cukrászda, ahol az egyik pult tele van színes dolgokkal töltött fecskendőkkel. Most, amikor a hírek fele a koronavírussal, illetve az ellene kifejlesztett oltóanyagokról szól, kevés időszerűbb újdonsággal rukkolhatott volna elő a leleményes cukrászmester.


Ezek a fecskendők persze semmilyen orvosi hatóanyagot nem tartalmaznak – ízletes, izgalmas lekvárokat, krémeket annál inkább. Az üzletben megvásárolható kis eszközök rendeltetése pedig az, hogy a segítségükkel mi magunk tölthessük meg a helyben vásárolt, frissen sütött fánkokat.

„Pillanatnyilag 12 különböző ’oltóanyagunk’ van: például ananász, fehér csoki, tojáslikőr, klasszikus sárgabarack, szilva, csipkebogyó” – meséli az ötletgazda Walter Simon, mestercukrász. „Igazán széles a választék.”

Úgy tudni, hogy a vásárlók választhatnak: a megvett fánkot ott helyben beoltják, vagy az előretöltött fecskendőt hazaviszik az üres fánkkal, és az otthonukban saját maguk végzik el a vakcinációt. A vendég a termékek mellé minden esetben kap egy „oltási igazolást” is.


Svájcban is felbukkantak

Az öltet pedig, mint kiderült, nem is olyan egyedülálló, hiszen a szomszédos Svájcban is létezik hasonló termék: a Muri városában működő Kreyenbühl pékségben kapható az úgynevezett „berlini vakcina”. Ez lényegében ugyanolyan, finomsággal töltött fecskendő, mint az előbb bemutatott, azzal a különbséggel, hogy Svájcban két oltóanyag közül választhat a betérő: eperlekváros és Bailey-likőrös töltelék szerepel a kínálatban.

A pékség tulajdonosa, Burkhard Kreyenbühl – csakúgy, mint németországi kollégája – az ötlettel egy kis játékosságot és jókedvet szeretett volna csempészni a korlátozásokkal és szürkeséggel teli télvégi hangulatba.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra