Hírek

S. N.

2021. szeptember 29.

borkonferencia , bor

Mi köze van egymáshoz Jeff Bezosnak és Francis Ford Coppolának? Ez is kiderül a 9. Borkonferencián.

Október 21-én rendezik meg a 9. Borkonferenciát a budapesti New York Palotában. Az előadók listáján komoly nevek szerepelnek, és a szervezők igyekeztek újdonságokkal is előállni: kóstolóprogramot is szerveznek és szeretnék minél inkább bevonni a hallgatóságot is az eseményekbe – arra ösztönzik a konferencia résztvevőit és az érdeklődőket, hogy hallassák a hangjukat.


Az elején Rókusfalvy Pál, a konferencia társszervezője köszönti a résztvevőket. A nap folyamán az agrárminisztérium minden bizonnyal húsbavágó bejelentésekkel érkezik a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban, Gilvesy Róberttől

olyan fontos trendekről hallhatunk, mint a vulkanikus borok, Miklós Csaba pedig azokról az aktualitásokról beszél, amelyek a Covid alatti válságkezeléssel és értékesítéssel függenek össze.

Online előadás formájában ott lesz a Francis Ford Coppolát és Jeff Bezost is a korábbi partnerei között tudható Paul Mabray, a Pix.wine alapítója (ő a jövőbe enged bepillantást), illetve Elizabeth Gabay MW is, aki a rozé borok forradalmáról beszél majd nemzetközi összehasonlításban.

Nagy érdeklődés övezi a Rozé Masterclasst, amelynek keretein belül Fiáth Attila (nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár, a TOP 100 magyar bor idei zsűrijének elnöke) és három fiatal magyar borász – Konyári Borbála, Frittmann Péter és Sebestyén Csaba – segítségével a résztvevők áttekinthetik és „megkóstolhatják” a hazai felhozatalt is. Hallhatnak a résztvevők a Törleyt is tulajdonló társaság, a Henkell-Freixenet akvizíciójáról és két kerekasztal-beszélgetésbe is bekapcsolódhatnak. A „Borászat, mint befektetés hazánkban” témájú kerekasztalnál a gazdasági élet olyan vezető szereplői ülnek majd, mint Csányi Attila (vezérigazgató, Bonafarm Csoport), Márton Péter (igazgatósági tag, Capital Consulting Zrt.; tulajdonos, Márton Birtok) és Váradi József (vezérigazgató, Wizz Air; tulajdonos, Juliet Victor). A másik, „Az édesborok jövője a világban – Tokaj” beszélgetésen Áts Károly (Grand Tokaj Zrt., Borászok Borásza 2020), Demeter Endre (DemeterVin), Kutas István (kommunikációs szakember, borgyűjtő) és Litauszki Zsolt (kreatívséf, BDPST Group) vesz részt.

A szervezők kifejezetten kérik a résztvevőket és az érintetteket, hogy hallassák ők is a hangjukat, a konferencián ragadják magukhoz a mikrofont, vagy akár előre küldjék el a kérdéseiket a konferencia weboldalán található e-mail-címre, illetve tegyék fel a Facebook-oldalon keresztül. A részletes program a jelentkezési felülettel együtt szintén megtalálható a weboldalon.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra