Hírek

Orbán Szilvia

2021. július 4.

Japán híres arról, hogy a mindennapi használati cikkek piacán folyamatosan feszegeti a kreativitás határait.

A távol-keleti szigetország egészen elképesztő kreálmányokkal képes előrukkolni – ezek egy része kifejezetten okos és hasznos, de bőven akadnak meghökkentő vagy hóbortos „találmányok” is. Ki ne csodálkozott volna már rá például a rendkívül innovatív és gyakran művészi szépségű, japán papír-írószer-irodatechnikai megoldásokra, ugyanakkor az ország az őshazája a légkondicionált cipőknek, a női ölet, illetve a férfi kart imitáló ölelőpárnáknak, vagy az esővízgyűjtő esernyőknek is.

A japánok most egy újabb érdekes koncepcióval álltak elő: piacra dobták az első, ehető, japán péksüteményből, az úgynevezett dinnyekenyérből készült maszkot.


A melon pan, azaz dinnyekenyér egy édes pékáru. Elnevezését édességéről és formájáról kapta, ugyanis a kész péksütemény egy fogyasztásra előkészített, felkockázott húsú sárgadinnyére emlékeztet. A péksütemény lényege, hogy a kenyértésztából formázott zsemlékre kerül egy vékonyabb, ropogós omlós tészta réteg is, amelyet aztán bevagdosnak és cukorba forgatnak, majd a kis bucikat így sütik ki.

Így készül:



Úgy tudni, hogy az ehető maszk a főként masszázs szolgáltatásáról híres Goku No Kimocsi nevű cég THE LABO nevű részlegének, és a Melon De Melon pékségnek az együttműködésében született meg. A jóindulattal elmésnek, a kevésbé jóval bizarrnak nevezhető találmányról mindenki eldöntheti, mennyire viselhető hosszabb távon, az viszont biztos, hogy biztonságos. Az ehető dinnyekenyér maszkok ugyanis

túl vannak már a hivatalos teszteléseken (Untika Garmentec Research), és a vizsgálatok igazolták, hogy

a maszkok megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és védelmet biztosítanak a koronavírus terjedése ellen,


írja a FoodBeast

Ha pedig valaki kételkedne benne, a maszkok valóban ehető hozzávalókból, a hagyományos módon készülnek, és tényleg elfogyaszthatóak – már akinek van hozzá gusztusa, mondjuk egy abban átutazott nyári nap után.

A péksütemény egyébként közkedvelt Japánban, még az animékben is feltűnik:


Japán első ehető maszkjait 1800 jenért, azaz nagyjából 4700 forintért árulják ITT.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra