Hírek

MTI

2020. szeptember 24.

elhunyt , Pierre Troisgros

Elhunyt 92 éves korában Pierre Troisgros, a három Michelin-csillagot őrző legendás séf, aki megújította a francia konyhát - közölte Patrice Laurent, a Troisgros-ház igazgatója.

Pierre Troisgros és testvére, Jean forradalmasította a francia konyhát a Lyon közelében fekvő Roanne-ban lévő éttermükben.

Troisgros 1928-ban született Chalon-sur-Saone-ban és mások mellett párizsi sztárszakácsoktól sajátította el a mesterséget. Az 1950-es években tért vissza Dél-Franciaországba, ahol édesapjával és testvérével családi szállodájukban dolgozott, ahol hamarosan elnyerte első Michelin-csillagát. A másodikat tíz évvel később 1968-ban érdemelte ki.

Trosigros a francia Nouvelle Cuisine egyik jelentős képviselője volt, csakúgy, mint Paul Bocuse. "Egy óriás volt, ugyanolyan, mint Paul Bocuse, akivel forradalmasította a konyhát" - írta Twitter-üzenetében a Michelin-kalauz.

A roanne-i étterem több mint 50 év után is megőrizte három Michelin-csillagát és még mindig a család kezében van. Egy kávézó és egy vendégház is tartozik hozzá.

A legendás szakácsdinasztia története, a Michel Troisgros-al készített interjú itt olvasható el. 

[A második generáció: Pierre és Jean, apa és nagybácsi a roanne-i állomáson nyitott étterem előtt]

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra