Hírek

Kitzinger Szonja

2023. július 1.

Széll Tamás , Bocuse d'or , Elhunyt Serge Vieira

A mai napon hatalmas veszteség érte a Bocuse d’Or családot: 46 éves korában elhunyt elhunyt Serge Vieira, a francia Bocuse d’Or csapat elnöke, és 2005-ös győztese.

"Hosszú betegség után bekövetkezett halála számunkra különösen nagy veszteség, hiszen ő volt az első nemzetközi legenda, aki hitt a magyarok Bocuse d’Or jövőjében, és aki tudásával, tapasztalatával és hihetetlen szakértelmével valódi segítséget nyújtott a Magyar Bocuse d’Or Akadémiának. A kiváló séf nemcsak a versenyen való szereplésünket segítette, hanem az egész magyar gasztronómiát. Nemcsak emlékét, a nekünk szánt örökségét is féltve őrizzük. Nyugodjon békében." – áll a Magyar Bocuse d’Or Akadémia közleményében.


A séffel, aki eredetileg ipari formatervezőnek készült, 2016 tavaszán a Magyar Konyha is hosszú interjút közölt.


"Megnyerte a lyoni Bocuse d’Or-döntőt 2005-ben, és pillanatok alatt világhírű lett. Sztárszakács, aki nem vesztette el a szerénységét, alázatát a minőségi konyha és a jó alapanyagok iránt. Az álma is valóra vált, feleségével saját éttermet nyitott, és ma már két Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Serge Vieira a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutott magyar versenyző, Széll Tamás trénere, május 10-11-én pedig a budapesti eseményen a zsűri elnöke lesz." – írtuk akkor. A teljes interjú ide kattintva érhető el.