Hírek

Orbán Szilvia

2021. november 2.

Elon Musk , Tesla , Gigabier , Teslaquila

A Teslaquila után érkezik az exkluzív Gigabier – elsőként a Tesla új, németországi gyárába.

A Tesla október elején kisebb Oktoberfestet tartott Berlin mellett, éppen épülő gyáróriása, a Gigafactory területén. A márka mögött álló Elon Musk a többezres tömegnek beszámolt a Tesla céljairól – az új létesítményben heti tízezer jármű gyártását tervezik –, de egyben abba is beavatta az egybegyűlteket, hogy az alkalmazottak több kényelmi extraszolgáltatásra is számíthatnak.



„A gyár kapujában fog megállni a vonat, ugyanis építünk ide egy állomást” – kezdte Musk. „A falakat menő graffitik fogják borítani kívül-belül. Elképesztően fog kinézni. Egy részük már készül is.”

Aztán jött a milliárdos nagy dobása:

„Ja, és saját sörünk is lesz.”

A bejelentés pillanatában a Musk háta mögötti óriás kivetítőn megjelent a Gigabier szögletes palackjának 3D-s látványterve, ami egyértelmű utalás a Tesla Cybertruckjára

Az exkluzív sörről a nevén és a dizájnján kívül egyelőre nem nagyon lehet mást tudni. Az viszont biztos, hogy a Gigabier nem az első Tesla-érdekeltségű alkohol: tavaly dobták ugyanis piacra a márka nevével fémjelzett, 250 dolláros tequilát, amit gyakorlatilag azonnal elkapkodtak az érdeklődők. Az italból aztán újabb feltöltés érkezett a Tesla weboldalára, ám ez az adag talán még a korábbinál is gyorsabban talált új gazdákra.

A Tesla Tequila igazából Musk áprilisi tréfájaként indult a multimilliárdos Twitterén, még 2018-ban, de aztán akkora lett a visszhangja, hogy nem lehetett nem komolyan kellett venni az érdeklődést

– még abban az évben le is védették a Teslaquila márkanevet. A név azonban végül süllyesztőbe került, mert a szabályozások szerint a tequila szónak mindig a mexikói eredetre kell utalnia. 


„A Teslaquila elnevezés nem felel meg az eredetmegjelölési követelményeknek” – hangzott a Tequila Szabályozási Tanács (CRT) álláspontja. ”A Tesla akkor jár el törvényesen, ha az italát egy, a megfelelő engedélyekkel rendelkező, hivatalos gyártóval együttműködve készíti el, betartja a meghatározott standartokat, és forgalmazási engedélyért folyamodik a mexikói Ipari Tulajon Intézethez” – fejtették ki közleményükben. „Ellenkező esetben a gyártás – a tequila eredeti megnevezése tárgykörében – engedély nélküli használatnak minősül.”

A Tesla végül engedett, és megállapodott a kaliforniai Nosotros Tequilával, amellyel így közösen alkották meg a márka első alkoholos italát, amely a palackozás előtt 15 hónapot pihen francia tölgyfahordókban.

A Nosotros az ital gyártásához szükséges kék agavét Jaliscóból szerzi be, amely egyike annak az öt mexikói államnak, amely tequilagyártási engedéllyel rendelkezik.





Az szinte biztos, hogy ilyen komplikációkra ezúttal nem számíthatunk, és a csapat kellőképpen feltérképezte a lehetséges bonyodalmakat. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy Musk mellékprojektjei és termékei iránt mindig óriási az érdeklődés, így volt ez korábban az elhíresült lángszóró, és a teslás forrónadrágok esetében is – szóval várható, hogy a Cybertruck vonalakat követő palackok, amint megjelennek a Gigafactory éttermében, tömegesen tűnnek majd fel a német eBay eladásra kínált termékei között.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra