Hírek

Orbán Szilvia

2021. október 17.

A Nathan’s hotdogokat bevezetik a francia piacra, és elképzelhető, hogy a márkával összenőtt, világhíres versenyeket is megrendezik a kontinensen.

Ha tipikus amerikai ételre gondolunk, rögtön eszünkbe jut az almás pite vagy a steak, de egy tízes listára valószínűleg felkerülne a hotdog is. Az USA egyik legismertebb virslije pedig a Nathan’s Famous – részben azért is, mert a márka rendezi évről évre a legismertebb hotdogevő versenyt a világon, ráadásul egy igazán amerikai napon: július 4-én.



A híres virslik mostanában sorra újabb piacokat keresnek, így a Nathan’s Famous eljutott már a Közel-Keletre, Ázsiába és Nagy-Britanniába is. Legutóbb pedig, szeptemberben jelentették be, hogy a márka egy olyan országban próbálja megvetni a lábát, ami alapvetően nem túl befogadó az amerikai ételekkel és brandekkel – Franciaországban.

Úgy tudni, hogy Coney Island ikonikus hotdogja egy új együttműködésnek köszönhetően mutatkozik be a franciáknak: egy, az 50-es éveket idéző, retró hangulatú étteremlánccal, a Tommy’s Dinnerrel kötöttek megállapodást.



„Ez az együttműködés óriási lépés a számunkra az európai terjeszkedés felé. Izgatottak is vagyunk, hiszen ez az első francia előőrsünk, és nemzetközi viszonylatban is az elsők egyike”

– fogalmazott közleményében James Walker, a Nathan’s egyik alelnöke.

Sokan azt gondolhatják, hogy egy új virsli megjelenése nem nagy ügy; márkák jönnek-mennek a piacon, egyes brandek megjelennek, mások pedig eltűnnek. Ami viszont egy hétköznapi francia vásárlónak is izgalmas kérdés lehet a hír kapcsán, az az, hogy

vajon a világhíres virslik megjelenésével elképzelhető, hogy az evős versenyek is új otthonra lelnek az óceán innenső partján?



A találgatásokra válaszul egyelőre csak egy homályos választ kapunk: Walker egy újságírói kérdésre válaszolva annyit reagált, hogy a lehetőség napirenden van, úgy Franciaországban, mint más országokban, így teljességgel elképzelhető, hogy a jövőben az Egyesült Államokon kívül is lesz a márka által rendezett hotdogevő verseny.

A részletekről még semmit nem tudni, így pillanatnyilag az sem világos, hogy egy lehetséges francia versenyen megmérkőzhetnének-e az amerikai bajnokok is, vagy inkább egyfajta kontinensviadalként lenne értelmezhető. A bajnokság napja is egy sarkalatos kérdés: a hagyományos, de nyilvánvalóan az amerikai szíveknek kedves dátum lenne a jó, vagy a helyi viszonyokhoz igazodva, Franciaországban inkább egy francia ünnepnaphoz, mondjuk július 14-éhez kellene igazítani?



Mivel a hivatalos bejelentés – ha lesz egyáltalán – még várat magára, egyelőre nem érdemes a részleteket találgatni. A piacelemzők és szakértők döntik majd el, lenne-e megfelelő érdeklődés egy ilyen megmérettetésre az európai kontinensen is, vagy esetleg teljes érdektelenség kísérné. A kérdést a következő hónapok tapasztalatai döntik el.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek