Hírek

Magyar Konyha

2022. október 3.

Stühmer , Erős Pista , túró rudi , mizo , bevonómassza , pálmaolaj

Az erő Hetényegyházán egy óriási szobor képében ölt testet.

A jövő év elején adják át az Univer kecskemét-hetényegyházi telephelyén az Erős Pistát és Piros Aranyat gyártó új üzemét, amelynek kertjébe egy kortárs alkotás is kerül. Ennek elkészítésére Szőke Gábor Miklóst kérték fel. "Én az alkotásban az erő esszenciáját kerestem, amelyet a magyar csípős paprika dúsan tekeredő ereiben találtam meg, ezért lett a szobrom címe »Az erő esszenciája«” – avat be az alkotó a szobor művészeti koncepciójába. Szőke Gábor Miklós azt is mondja, ez az eddigi legpoposabb szobra. A rozsdamentes acélból készült térplasztikát még az idén végső helyére, az új üzem előkertjébe szállítják.




A Stühmer Budapesten új üzletet nyitott a Gobuda Mallban. Itt a csokoládékon és süteményeken kívül, már helyben készített, saját fagylaltokat, fagylaltkelyheket is lehet kapni. A gyártó termékeire jellemző nosztalgikus hangulat ebben az üzletben nehezen tapintható. És, ha már csoki, a túró rudik bevonatát sokan csokinak hiszik, pedig a boltok polcain szereplő termékek 95 százaléka bevonómasszával készül. A Mizo abban újított, hogy a cég portfóliójában már valódi étcsokoládéból készült termékek is elérhetők.


Az eredeti orosz szirok, amely a magyar túró rudi fejlesztőit inspirálta, még valódi csokis volt, viszont a hazai termék népszerűsége okán olyan alapanyagot kellett választani, ami ilyen mennyiségben rendelkezésre áll, és a kor gyártósorain is feldolgozható. A színében és ízében csokoládét idéző bevonómassza előnye, hogy kevésbé hajlamos az olvadásra, jobban tartja színét, formáját és nagy tömegben állítható elő, köszönhetően a könnyen termelhető és kezelhető pálmazsírnak. Aki azonban ezt elutasítja, azért akad alternatíva.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra