Hírek

Magyar Konyha

2022. november 15.

ChocoMe , új termékek , gyümölcshús-juice

A magyar manufaktúra ezúttal három új termékkel jelentkezik, ezek közül az egyik a még csak a közelmúltban felfedezett alapanyagból készült, emellett 2, hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomság is a portfólió részévé vált.



Az egyik újdonság a Falatnyi étcsokoládé lapocskák kakaó gyümölcshús-juice töltelékkel.


Egy svájci-ghánai vállalkozás nemrég megoldást talált arra a problémára, hogy a kakaógyümölcs magját körülölelő, különlegesen finom, nedves gyümölcshús hogyan ne vesszen kárba. A farmokon napenergiával működő mobil üzemegységeket hoztak létre, melyek a kakaótermés szüretelése után azonnal kipréselik a gyümölcshús levét, majd három órán belül eljuttatják a pasztörizáló üzembe. Így megmaradnak mindazok a különleges aromák és értékes anyagok (pl. vitaminok), amelyeket a gyümölcshús rejt.


Hatalmas értéket jelent, hogy ezzel a lépéssel plusz jövedelemforráshoz lehet juttatni az ültetvényen dolgozókat, illetve élelmiszert lehet előállítani olyasmiből, amire korábban hulladékként gondoltak a kakaófeldolgozás során.


A kakaó gyümölcshús-juice további előnye, hogy egészen különleges aromaprofillal rendelkezik: természetesen édes, háromféle cukrot tartalmaz, ugyanakkor fanyar ízjegyeket is hordoz. Nem csokoládé jellegű az ízvilága, inkább erőteljesen savas, gyümölcsös jegyekkel bír, egyszerre keverednek benne a licsire, passion fruitra, ribizlire és aszalt gyümölcsökre emlékeztető aromák, míg édessége a mézt juttatja eszünkbe. Ez az összetevő találkozik a finoman roppanó francia étcsokoládéval a chocoMe újdonságában.




A hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságokra voksoló édesszájúaknak is örülhetnek, méghozzá egy új drazséterméknek. Az Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, hozzáadott cukor nélkül egzotikus profilt tár fel, domináns kakaós jegyekkel, enyhe savassággal és kiegyensúlyozott édességgel. Ennek a csokoládévarázslatnak az ölelésében válik még csábítóbbá a gasztronómiában fogalomként emlegetett szicíliai Tuono mandula.


A Hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé lapocskák liofilizált málnával szintén rabul ejtik a mentes vagy akár a hagyományos élvezeteket előnyben részesítőket.


A Petit 9 termékcsalád tagjai ezúttal a Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel variációval bővül.


Az újdonságok megálmodásán túl, a chocoMe folyamatosan fejleszti már ismert termékeit is: az új szezontól kezdve az összes táblás tejcsokoládé - az Entrée-tól a Carré-ig - 41% helyett 43% kakaó szárazanyagtartalommal fog rendelkezni, ennek köszönhetően ízük még kevésbé édeskés, még inkább az intenzíven kakaós karakteresség jellemezi majd őket.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra