Hírek

Magyar Konyha

2023. június 28.

Gasztronómiai szakemberként nagyon fontosnak tartom a hazai szakemberek fejlesztését, az önfejlesztés elősegítését minőségi kiadványokon keresztül.


Xavi Donnay: Minis című könyve nekik szól. Sokunk által ismert terület a »petit fours«, hiszen egyre több minőségi étterem szolgál fel az étkezések végén meglepetés minidesszert-választékot. A könyv ezeknek a továbbfejlesztett verzióit mutatja be. A szerző, Xavi Donnay egy 3 Michelin-csillagos spanyol étterem főcukrászaként értő és kortárs módon nyúl a témához. Minidesszerteket kapunk tőle, macaronok, sablék, bonbonok, gianduják, petit-choux-k és apró méretű péksütemények vonulnak fel a lapokon, újszerű formátumban. Xavi Donnay szándéka, hogy az olvasó segítséget kapjon a kis formátumú sütemények választékának kialakításához, időnkénti megújításához, a formák és az ízek tekintetében egyaránt.





"Nyárra Kate Reid Lune című könyvét ajánlom. Az ausztrál Lune a világ egyik legimpozánsabb és leghíresebb croissantozója. A szerző-tulajdonos hölgy története és életútja példaértékű, inspiráció lehet sokak számára, akik váltani szeretnének a vendéglátásra, vagy éppen csak ízlelgetik annak gondolatát, hogy pékséget vagy cukrászdát nyissanak. Persze nem mindenki vágyálma ez, sokan megelégszenek a vajas tészta és a belőle készíthető termékek fogyasztásával. A Lune speciális, kétkötetes verziójában, amely igazi kuriózum, a szimpla fogyasztók is örömüket lelik majd.”





Beszerzési forrás: cookbooks.hu

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra