Hírek

MKO, kép: Kifli.hu

2021. november 16.

A Csak a mentes magazin negyedik éve rendezi meg főzőversenyét, amelyről ebben az évben is hiányzott a glutén, a cukor, a laktóz és minden állati eredetű összetevő.

Hazánk egyetlen mentes szellemiségű versenye azért jött létre, hogy az ilyen koncepció szerint étkezőknek inspirációt nyújtson és bebizonyítsák: így is lehet művészi szinten főzni! A két online forduló alatt az olvasók szavazatai alapján kerültek ki a továbbjutók, majd a továbbiakban szakmai zsűri támogatta a kiválasztást.

A november 10-én megrendezett eseményen a bíráló bizottság tagjai között köszöntötték többek között a rádiós műsorvezetőt, Garami Gábort, pályatársát, Vágó Pirost, Posta Renit, gasztrobloggert és Karalyos Gábor színészt, aki a Barátok közt sorozatból vagy a Moszkva tér című filmből ismerős lehet, mostanában pedig Vegán Hegylakó néven népszerűsíti a húsmentes táplálkozást.

A III. helyezett Melicher Lilla lett, sütőtökös édesburgonyás ragu, rizslisztes fokhagymás petrezselymes lepényével. A II. helyezett: Fogler Dániel zöldséges ragu édesburgonyapürével és bodakkal fogása.

Az első helyezést Nyitrai Kitti érdemelte ki karfiolos borsófehérjés "rizseshúsával", sült édesburgonyával és alma chutneyval.

A győztes elmondta, hogy betegségei miatt váltott a tudatos életmódra, ebből pedig a teljes értékű növényi étrendre.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra