Hírek

MKO

2020. december 4.

Platán , Pesti István

A koronavírus-járvány második hulláma miatt ismét nehéz helyzetbe került a vendéglátóipar, a Pesti István Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett tatai Platán azonban ebben az időszakban is azon dolgozik, hogy csapatát megtartva, ne hagyja gourmet-élmény nélkül vendégeit. Hétvégenként az Öreg-tó partján lévő Platán Bisztró és Kiosk elviteles kínálattal várja a tataiakat és az Öreg-tó látogatóit. A családi asztalra szánt francia desszert különlegességek mellett, a délutáni sétához tökéletes társ lehet egy pohár forralt bor vagy egy ízletes töltött krumpli. Ráadásul a korlátozások idején a Platán-élményről sem kell lemondani, Pesti Istvánék ugyanis a vendégek otthonában főzik meg és tálalják a bisztró ízeit.

A Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekvő Platán Bisztró és Udvarház ugyan egy időre bezárta kapuit, de a a korlátozások idején sem kell nélkülözni a finom falatokat. Szombaton és vasárnap nemcsak a László Tamás vezette cukrászat desszert kínálatából lehet elvitelre válogatni, de az ebédhez vagy vacsorához passzoló bort is be lehet itt szerezni. Az adventi hétvégék tökéletes programja lehet egy hangulatos tóparti séta, amihez elengedhetetlen egy pohár forralt bor és egy friss, házi készítésű pogácsa, de a 232 éves platánfa közelében felállított Kioskban sütőtök levest vagy töltött krumplit is kérhetünk.


Az újabb korlátozások miatt ugyan át kellett alakítani a Platán működését, de a vezetőség nem küldött el senkit az ötven fős csapatból. Bár a Platánban nem tudunk a szokásos módon működni, találtunk lehetőséget munkatársainknak, hogy a bezárás ideje alatt is aktívan részt vegyenek a munkában. - mondta el Varga Vivien üzletvezető.


A tatai Platán, mely az elmúlt években az egyik legjobb magyar étteremmé vált, nem hagyja gourmet-élmény nélkül a tatai és környékbeli lakosokat, hisz

a vendégek konyhájában készíti el főztjeit.

A kifinomult és elmélyült gasztronómiai élményt Pesti István vezetésével két fős csapat biztosítja a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett. A munkatársak kizárólag negatív koronavírus teszttel főznek vendégeik otthonában, ahol az előírások miatt rajtuk kívül legfeljebb hét fő lehet jelen. Hogy teljesen legyen az élmény, a 3 vagy 4 fogásos menühöz illő bortételekről a bisztró sommelier-je gondoskodik.


Pesti István és László Tamás karácsonyra delikát dobozzal is készül, melybe a Platán Bisztró legizgalmasabb ízeit és kedvenc finomságait - kacsamáj pástétom, zakuszka, kimchi - csempészik bele, de akár gyümölcskenyér vagy egy üveg Platán Champagne is kerülhet az ünnepi asztalra. László Tamás emellett két fajta süteményes dobozzal is készül karácsonyra. A gourmet box a tervek szerint  országosan is elérhető lesz.


A Platán Bisztró és Kiosk hétvégenként 10 és 18 óra között várja a vendégeket.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra