Hírek

Magyar Konyha

2023. április 27.

A 2023. április 21-én este Budapesten megtartott Díjátadó Gálán Heimann Zoltánt választották a tizenhetedik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

 A miniszterek, államtitkárok, diplomaták, a gazdasági és kulturális élet véleményformálói, valamint a jelölt és győztes borászok jelenlétében megtartott exkluzív eseményt Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, a díj alapítója nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke, a 2010-es év Borászok Borásza is. 




A Borászok Borászai azonban nem csak a „kollégák” teljesítményét díjazták, megválasztották a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. Erre a díjra is a Borászok Borászai jelöltek, szavazati joguk pedig (mellettük) az ötveneknek volt. 2023-ban Ripka Gergely lett a Borászok Barátja, aki az 50 jelölttől egy-egy palack bort is kapott, és Borászok Barátjaként mindig szívesen látott vendég a borászoknál.


A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány már hatodszor írta ki a Jövő Borásza Ösztöndíjat, amelyre borász hallgatók pályázhattak és a nyertes Hock Péter többek között 1.000.000 forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra