Hírek

MKO

2021. július 16.

Balaton , Szent György-hegy , Badacsony , Kékszalag

Sokszínű, izgalmas és feledhetetlen programokkal, gyönyörű környezetben várják idén is a vendégeket a balatoni borászatok. Ízelítő a tó körüli programokból: Szent György-hegyi kóstoló, badacsonyi brunch, Kékszalag vacsora.

BARÁTI VULKÁNOK

Tokaj X Szent György-hegy borkóstoló
Borbolt a völgyben – Július 17., szombat 19.00

Két vulkanikus borvidék, két jóbarát, két Dóra, és két olyan szőlőfajta, amit talán Tokajból jobban ismerünk, de a Szent György-hegyen is otthon van és fantasztikus borokat ad. A 6 tételt Homoky Dorka tokaji borásszal és Budavári Dórával, a Szent György-hegyi Borbolt a völgyben házigazdájával lehet majd megkóstolni a diófa alatt, vagy esőben a kerti sátor alatt.


• A két borfajta a Furmint és a Hárslevelű, őket kóstoljuk majd bor és pezsgő formájában is (mindkét pezsgő alapja Furmint lesz)
• A két borvidék Tokaj, közelebbről Tállya, valamint a Szent György-hegy. Izgalmas, ásványokban gazdag, vulkanikus borvidékek, kivételes borokkal.
• Két Dóra. Homoky Dorka borász Tállyáról, aki saját borait hozza el, és a Borbolt a völgyben házigazdája, Budavári Dóra, aki a Szent György-hegyről válogat majd.
• A kóstoló 6 tételből áll, 3 tokaji, 3 Szent György-hegyi bort kóstolhattok

A kóstoló 19 órakor kezdődik laza hangulatban a diófa alatt, mindenképp jelentkezzetek be előre a facebook oldalon.


 

ÚJRA AUGUSZTUS 20. TÖRÖK CSABINÁL

Már klasszikus a 2HA Szőlőbirtok augusztus 20-i bulija: csodás borok, megunhatatlan kilátás, szőlősorok és olívafák, frissen sült bbq ételek, és persze jó zenék.



• 11.00-13.00 Napindító pezsgő+brunch kombóval
• Egész nap DJ szettek
• A BBQ mellett a Fillet Event Catering csapata
• A boros poharaknál és a pincében természetesen Török Csaba
• Különleges tételek kóstolója - infó hamarosan!
• Poharunkban 2HA pezsgő, Tabunello, Olaszrizling, Nevem senki...
• Alattunk a Szent György-hegy, előttünk a Badacsony

››› Az event nem zárt körű, de bejelentkezéshez kötött, a vendégek számát limitáljuk ››› jelentkezés névvel és email címmel személyenként ››› regisztracio@2ha.hu

 

PRÓBAÜZEM A BETONÜZEMBEN

– Gilvesy Pincészet • Augusztus 14., szombat
Helyszín: a Gilvesy B-üzem Kisapáti-Nemesgulács vasútállomás mellett, a Gyártelep utcában

A Kisapáti-Nemesgulács határában formálódó B-üzem, a Gilvesy Pincészet új rendezvényhelyszíne augusztusban egy napra megnyitja a kapuit: laza hangulat, zene, finom falatok, jó borok, pop-up jelleggel. Gyere, és nézd meg, hol tartunk az építkezéssel, ami még folyamatban van.


Egy laza hangulatú piknikre hívnak, amolyan „műszaki bejárásra” – természetesen a kényelmi funkciók nagy része – mellékhelyiségek, pult – már elkészültek, így az augusztusi szombaton mesélhetnek nektek az új tervekről, mi is készül itt tulajdonképpen.

Ami lesz:
• DJ Pozi zenél egész délután
• Ugorj be a strand után: 17.00-23.00
• Érkezz vonattal! A megállótól 1 perc sétára vagyunk! – utolsó vonat Budapest felé: 22.32 / menetrend www.elvira.hu
• Az ételeket a Tütü Gasztró Busz biztosítja, akik balkáni ételekben és grillben nagyon is otthon vannak. /Húsos és vega verziók és tapas-tálak
• Búzalelke kenyerek

Kékszalag Páholy és Brunch a Laposa Borteraszon

július 23., péntek 9.00-13.00
 
Az idei Kékszalag második napjának reggelére ér remélhetőleg a mezőny nagy és látványos része a Badacsony alá, így az amúgy is csodás kilátást vitorlások tarkítják majd. A nézelődéshez a Laposa Borterasz konyhája extra brunch étlappal készül, ezen a napon a szokásosnál korábban nyitják ki a teraszt.



A bőséges reggeli/brunch mellé ajánljuk a behűtött Laposa Brut pezsgőt vagy a most megjelent új Kéknyelű évjáratot!

A férőhelyek limitáltak, mindenképp foglaljatok asztalt!


 
Reggeli ajánlat:

  • Croissant, házi málnalekvár, vaj
  • Sajtos-tojásos croissant, saláta
  • Kacsarilettes, friss kenyér, paradicsomsaláta
  • “Sonkatekercs”
  • Laposa “Club Sandwich”

Kortárs Koktélvacsora a Hableányban

július 23., péntek 18.00
 
A Hableány séfje, Ács Ferenc és Fecske Viktor sommelier már egy ideje lázasan dolgoznak, hogy egy olyan degusztációs vacsorát alkossanak meg, ami megmutatja a Hableány konyhájának esszenciáját.
2 éve nyitott meg az étterem, és mostanra megtalálta stílusát, amit a vendégek is nagyra értékelnek. Kortárs balatoni bisztró konyhát visznek, hétvégi ajánlatokkal, szezonális hozzávalókkal, sok környékbeli alapanyag felhasználásával. Most mindezt összerakták egy 6 fogásos gourmet vacsorába, ahol a fogások mellé koktélokat alkottak.

A vacsorát a Hableány Gourmet-sarokban rendezik meg, ahol ezen az estén 20 főt látnak vendégül.


Menüsor

  • Amouse Bouche // Laposa Pezsgő, eper, bazsalikom
  • Tapolcai pisztráng-karalábé-miso // G'Vine Gin, szőlő, Seventeen 1724 Tonic
  • Birkagulyás-koriander-citrom // Cotswolds Old Tom Gin, fekete tea, menta
  • Dödölle-mangalica szalonna-salottahagyma // Cognac Fizz - Remy Martin According Royal, Cassis, szóda
  • Keszthelyi tokhal-céklák-mustár // Brill céklapárlat, Mescal San Cosme, J.Gasco Indian tonic, málna
  • Vaddisznópofa-patiszon-kecsketej-kel // Whisky Sour - Buffalo Trace Bourbon, lime, cukor, tojás
  • Frissítő: Kéknyelű sorbet
  • Fehércsokoládé-piszácia-citrom // Rum Zacapa, kókusz, kávé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra