Hírek

S. N. - Fotó: MKO

2021. augusztus 25.

Bár lassan beköszönt az ősz, a finomságokról, akár egy jó fagylaltról vagy egy igazi szicíliai granitáról továbbra sem kell lemondanunk. Új helyek a fővárosban.

Budapesten az elmúlt hetekben, hónapokban is nyíltak új helyek, köztük palacsintázók, amelyeket akár gyerekekkel is élvezhetünk, de luxus minőségű koktélbár is, ahova már csak a panoráma miatt is érdemes egyszer ellátogatni. Minőségi alapanyagokra, prémium húsokra pedig bármikor szükségünk lehet.

Megnyílt a Húsbox

A XI. kerület szívében megnyílt a város legújabb prémium hentesboltja, amit a Pap Kolbászműhely hívott életre. Érlelt angus marha, mangalica-kolbászhússal töltött szűzérme, grillek, valódi csirke, saját készítésű felvágott, kolbász- és szalámikülönlegességek várják a vásárlókat – E-mentesen és nem ízmentesen. A Húsbox az „új budai” hentes az Újbuda Center főbejáratánál.


Új koktélbár a Matild-palota tetején

A frissen felújított déli Klotild-palota tetején – amit a köznyelv Matild-palotának hív – nyílt meg Budapest legújabb tetőterasza, a The Duchess, ahova Budapest első liftjével juthatunk fel. A kilátás az Erzsébet-hídra és a Dunára nyílik, és miközben a panorámában gyönyörködünk, elegáns koktélokat kóstolhatunk. Az épületben a luxusszálloda mellett szecessziós kávéház és étterem is helyet kapott, ezek gasztronómiai koncepcióját a koktélbárral együtt a Spago by Wolfgang Puck alakítja.


Palacsintázók Budapesten

Tavasszal a Nagymező utcában nyitott az Around Pancake, ami 14 különböző palacsintával mutatja meg, milyen fajták kaphatók a világban: van magyar palacsinta, piskótásabb skót scone, orosz blini, dél-amerikai arepa és sós japán okonomijaki is. A kínálatban szerepel húsos, halas és vega változat, valamint édesből is többféle. Nyáron pedig a XI. kerületben megnyitott a Pancake Planet Beach, ami amerikai palacsintákat árul mindenféle sós és édes feltéttel, de lepénykülönlegességeket is kaphatunk Újbudán, a Duna partján.


Szicíliai granita a Kolosy téren

Autentikus olasz fagylaltokat és a híres olasz fagylaltmester, Fabio Marconi 2017-ben világbajnokságot nyert szicíliai granitáját kínálja az Óbudán nyílt Bruno Dolce & Caffé. A pohárkákba mért graniták a kávéízűt leszámítva tejmentesek. A granita nem fagylalt, nem sörbet, nem jégkása, de ezekhez áll legközelebb. Már az ókorban is hűsítőként szolgált, receptjét pedig nemzedékek óta őrzik Olaszországban. 


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra