A közös főzés és a finom ételekkel telepakolt asztal mindig közel hozza egymáshoz az embereket - ezekre a pozitív élményekre ma mind ki vagyunk éhezve. A Piqniq Budapest húsvéti receptvideóiban gasztrós szakemberek és a kultúra területéről ismert szereplők főznek együtt, az ünnepi készülődés során pedig az is kiderül, hogy mindig van mit tanulni egymástól.
Mi köti összes Wolf Andrást Rezes Judittal, Szabit Senával, Jordán Adélt Magyarország vezető halszakértőjével vagy épp Karalyos Gábort és Nyáry Lucát? Sokkal több, mint ami esetleg elválasztja őket: a jó ételek iránti rajongás például biztosan közös metszet.
A húsvét az egyik leghangulatosabb családi ünnep, amihez
a legtöbbünket nagyon erős (íz)emlékek kötnek és ami egyben kiváló teret adhat az ételekkel való kísérletezésnek is.
Nemcsak mert vega és húsimádó, a halért vagy épp a bárányért rajongó családtag éppúgy finomat enne, mint az egzotikus konyha szerelmese, de azért is, mert a közös főzés során profi és amatőr is sokat tanulhat egymástól.
A Piqniq Budapest és a Mastercard a múlt év végén indította útjára legújabb közös edukációs kampányát. A projekt keretében riportokkal, ismeretterjesztő cikkekkel és szemléletformáló podcastokkal segítik a gasztronómiai tudásmegosztást és adnak inspirációt a mindennapi asztali élményekhez is. Húsvétra készülve most gasztronómiai szakértőket és a kultúra területéről ismert embereket hoztak össze a konyhában, hogy megnézzék, mi sül ki abból, ha színész és séf, slammer és gasztrobloger vagy épp pék és énekes együtt áll oda a tűzhely mellé.
A közös konyhai munka eredménye pár perc húsvéti hangulat finom ízek és kedves emberek társaságában, változatos menüsor könnyű és tartalmasabb fogással, reggelinek valóval, hagyományos és mentes desszerttel. A néhány perces videókban többek közt báránysült, párolt hal, japán omlett és vegán húsvéti menü is készül, ugyanakkor nemcsak egy-egy étel elkészítési folyamata követhető nyomon, de a szereplőkről is csupa izgalmas dolog derül ki.
Hányan ülik körbe a húsvéti asztalt Jordán Adéléknál? Boldogul-e elsőre a hatos kalácsfonással Sena? És vajon milyen vega étellel lepi meg megrögzött húsevő családtagjait Nyári Luca? Mindez és még sok más is kiderül a kötetlen hangulatú, egyszerű, mégis az ünnepi asztalra való fogásokat bemutató videókból, melyekből profi és konyhai amatőr egyaránt meríthet inspirációt.
Wolf András és Rezes Judit báránysültet, dr. Palotás Péter és Jordán Adél gőzölt tőkehalat, Karalyos Gábor és Nyáry Luca szójatöpörtyűt, Szabadfi Szabi és Sena fonott kalácsot, Keve Marci és Pelsőczy Réka tamagoyakit, Somogyi Dóra és Suga Paulina pedig hagyományos és mentes répatortát készít a Piqniq Budapest konyhájában.
A recepteket és a további videókat ide kattintva nézhetik meg.