Október 23-24-én Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. Ezen a hétvégén 10.00 órától nyitnak ki a pinceajtók, présházak, sonkás és sajtos, szörpös és a parasztudvar.
Etyeken mostanában ér véget a szüret, a borászoknak tehát ez egy igen tevékeny időszak, de nem feledkeznek meg a látogatókról sem. Az október 23-24-i hétvégén is nyitott pincékkel vár mindenkit a Gasztrosétány, és nem csak azokat, akik jót szeretnének enni vagy inni, hanem azokat is, akik kicsit aktívabb kikapcsolódásra, a természet közelségére vágynak.
Persze jól járnak azok is,
akik egy kis székelykáposztára, sajtra, sonkára, sütőtökös brownie-ra vagy kézműves szörpre, borra, pezsgőre vágynak,
de ezek mellett lesz vezetett e-bike túra (amely csodás környezetben kalauzolja a kerékpárosokat), miniZOO-t és hangszerműhelyt is üzemeltető kisgazdaságot is lehet majd látogatni, sőt vasárnap még az esküvő kiállításon is körülnézhetünk.
Az Őszi Gasztroséta után a Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét. Lássuk tehát a dátumokat, amikor a közeljövőben különösen érdemes lesz Budapest Szőlőskertjébe látogatni:
ŐSZI GASZTROSÉTA
2021. október 23-24.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON
2021. november 13.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON
2021. december 4.