Hírek

Magyar Konyha

2023. március 19.

Három évvel a pandémiai miatti első lezárás után a Baltazár Grill újra megnyitott, vele együtt a fölötte található boutique szálloda is működik. A Zsidai Csoporthoz tartozó Baltazár Budapest történelmi belvárosának szívében, a világörökség részét képező Budai Várnegyedben található.

A kézzel készített Josper faszén grillben gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, nagyszerű vegetáriánus választék és magyar klasszikusok várják az érdeklődőket. Egyszerű, mégis kreatív ételek határozzák meg a Baltazár Michelin Guide által ajánlott konyháját.

A grilljükre különösen büszkék


A híres spanyol Josper Grillre épül konyhánk. A legmenőbb, manufakturálisan kézzel készülő katalán faszenes grill kemencét használjuk, mely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható. Kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használjuk grillünkben" – jegyzi meg Zsidai Roy. Szerinte a Baltazár egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi a konyhát. Fantasztikus a burgerünk, a steakeknek extra ízt ad a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készültünk a tudatos vendégeknek.



Reggeli is elérhető


Az étterem minden nap reggelivel is szolgál. A frissen sült croissant és az igazi reggeli klasszikusok mellett crocque madame-ja, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, sokak kedvence Shakshuka és egészséges reggelik is rendelhetők. Az étterem tavasztól késő őszig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra