A Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával, Bíró Lajos és Csapody Balázs vezetésével egy olyan átfogó szakmai és fejlesztési program született, melynek célja, hogy országos szinten fejlődési lehetőséget biztosítson szakácsok, séfek számára. Koncepciója a szegmensre jellemző ételkínálat reformációja, célja a standardizálás, mely a szakemberhiány részleges megoldásához vezethet.
Előadó séf: Thür Ádám-IKON
Programvezető séf: Bíró Lajos
Dátum: 2023.október 16., hétfő (9:00 – 15:30 óráig)
Helyszín: Budaörs – Metro Gasztroakadémia: 2041 Budaörs, Budapark Keleti 3.
Téma: Michelin ajánlott éttermek, séfek – élmény a gasztronómiában: séfek, éttermek, akik magas színvonalon képviselik a magyar gasztronómiát, nagy hangsúlyt fektetve a regionális alapanyagok használatára, illetve a szezonalitásra.
A programon a séf a következő ételeket készíti el:
Bárány pacalleves
Szarvasgerinc, csicsóka, mogyoró
Rizsfelfújt, málna sorbet
Borjúbríz, körte, satay
Részvételi díj, a korábbiakhoz hasonlóan: 10 000 Ft/fő, és a PGA Tagok számára az Akadémia által biztosított kedvezményes ár: 5 000 Ft/fő.
Az előadáson a férőhelyek száma 24, a jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadják.
Jelentkezés email-ben: info@pannonga.org.