Hírek

S. N.

2021. szeptember 28.

„Egy Martini. Rázva, nem keverve” – október 2-án az ismert idézet mellé filmvetítés, James Bond-menü és természetesen Vesper Martini koktél jár.

Hosszú várakozás után – a magyarországi premier után mindössze két nappal – október 2-án a Balatonudvari-Fövenyesen található Fövenyes Kertmoziba is megérkezik a James Bond sorozat legújabb, huszonötödik része, a Nincs idő meghalni Daniel Craiggel a főszerepben.

Ez alkalomból – és az „egész éves Balaton” gondolatának jegyében – az északi parti üdülőfalu egész napja a 007-es ügynök történeteiről szól majd. Déltől a fövenyesi Kalóz Strandbisztró James Bond-menüvel várja vendégeit, aminek

minden eleméhez egy-egy James Bond-film adta az ihletet:

füstölt lazacpisztráng buggyantott tojással (Gyémántok az örökkévalóságnak, 1971), ropogós csirkefalatok koktélszósszal (Élni és halni hagyni, 1973), hideg marhasült burgonyasalátával (Őfelsége titkosszolgálatában, 1969), és mindehhez egész nap Vesper Martini (Casino Royal, 1953) kapható, lásd még: „Egy Martini. Rázva, nem keverve.” A vendégeket James Bond-zenék szórakoztatják.


Este 8-kor pedig a Fövenyes Kertmoziban kezdetét veszi a díszpremier. Pénztárnyitás 19:30-kor. A szokásos meleg fogadtatás és a pokrócok mellé forró italokkal is készül a Fövenyes Kertmozi, és a Kalóz Strandbisztró is felvonul egy italpulttal. A kertmozi kültéri fűtőegységeket is felállított, a Kalóz Strandbisztró pedig fűtött, zárt teraszon várja a vendégeit hűvösebb időben is.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra