Hírek

Magyar Konyha

2023. augusztus 13.

Hogyan lesz egy hátizsákos kirándulásból és két magyar srác álmából világsiker? Az Anjuna tengerpartján jött ötletből 2015-ben születtek azonos néven a növényi alapú jégrémek, a kollekcióból most 7 íz elhozta az élelmiszeripar legrangosabb elismerését és idéntől 3 országba exportálnak. A Cápák befektetői lepasszolták az Anjuna projektjét, a szakma és a fogyasztók viszont visszaigazolták az első osztályú hozzávalókból készült termékeket.


„A Great Taste Award 95 óta a legrangosabb nemzetközi élelmiszeripai díj, amit egy többszáz fős szakmai zsűri ítél oda. Száraz jégen küldtük ki a jégrémeket Londonba és izgatottan vártuk a szakmai zsűri vaktesztjének eredményét” – mondja Szalay József ügyvezető, aki a Cápák című műsorban is szerencsét próbált, és bár ott nem jártak sikerrel, az Anjuna hozza a sikereket.




A gluténmentes, laktózmentes, vegán és fenntartható termékekkel az Anjuna csapata a „Vegán vagy tejmentes fagylalt” kategóriában nevezett 8 termékkel, ezekből 7 jégrém kapott 1 vagy 2 csillagot. A legnagyobb nyertes 2 csillaggal a szicíliai pisztácia: a zsűri kiemelte a pörkölt pisztáciás ízjegyeket, a hívogató színt, valamint hogy az ice-pop krémesen olvad, akár egy fagylalt, és nagyon kellemes ízt hagy a szájban. Emellett 1 csillagot kapott az elefántcsontparti kókusz, az eper & mangó, a málna & lime, a mangó & maracuja, a mogyorós csokoládé, valamint a sós földimogyoró & étcsokoládé. Ezek jégrém és fagylalt kategóriában magas minősítésnek számítanak, azt jelentik, hogy a zsűri egyértelműen díjazta a magas minőségű és első osztályú alapanyagokból készült jégkrémeket, a felhasznált alapanyagokat. 




Az Anjuna idén kezdett exportálni 3 országba: Svédországba, Szlovákiába és Romániába is szállítanak. A nyertes ízek (is) kóstolhatók a 3 budapesti és a balatonfüredi üzletben, de a jégrémek ott vannak nagyáruházak polcain is. Eddig szezonálisan működtek, de hamarosan nyílik a Király utcai egész éves üzlet, ahol sütikkel újítanak. Ahogy a jégrémeknél megszokhattuk, itt is marad a vegán-gluténmetes vonal, a trópusi ízek iránti vonzalom és a folyamatos kísérletezés.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra