Hírek

Gasztro Évadnyitót rendezett a Balatoni Kör március 25-én a Club Tihanyban. Az eseményen kiderült, mely pincék borai jelenhetnek meg idén BalatonBorként és Hegyborként. A régiós összefogást erősítő egyesület jelképesen és hagyományteremtő szándékkal megterítette a Balaton asztalát is.

Különleges, Balaton alakú asztalon mutatták be a várható, 2025-ös turisztikai kínálatot, a helyi borokat, sajtokat, söröket, pálinkákat és egyéb delikátesz termékeket a Balatoni Kör évadnyitó rendezvényén.

Pach Gábor, a kör elnöke a megnyitó beszédében kiemelte, hogy az évadnyitó segítséget kívánt nyújtani a szakmának, hogy minél több helyi termék jelenjen meg a kínálatban. Az Év strandétele versenyben is ezért kiemelt szempont a minőségi régiós alapanyagok használata és a nemzetközi strandételek balatonivá tétele. A Balatoni Kör ezáltal az évadnyitó által újabb platformot biztosít a balatoni összefogás kiterjesztésére, ezért minden év tavaszán szeretnék megrendezni.

Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy rengeteg a kiaknázatlan tartalék van még a régióban. Ezen rejtett tartalékok mobilizálása a térség turisztikai szereplőinek közös feladata és felelőssége, nincs más lehetőség, mint az együttműködés, aminek követendő példája a Balatoni Kör tevékenysége és eredményei - fogalmazott.


Jönnek a lángossal


Kardos Gábor, a Balatoni Kör alapítója elárulta, hogy szeretnék újraindítani a Balaton Napja rendezvényt azzal a céllal, hogy magára a Balatonra és a balatoniságra kerüljön a fókusz, mert még a víz minősége is mintha csak a nyaralók fürdőzése miatt tűnne fontosnak. A régió nyáron kívüli életéről olyan kevés szó esik, hogy úgyszólván az ország legismeretlenebb vidéke a Balaton ebből a szempontból - felfedezésre váró régió.




Hangsúlyozta: „nem kincstári optimizmust és csak jó híreket szeretnénk, hanem tényalapú kommunikációt”. Szerinte általában a lángos ára jelenik meg fő értékmérőként a Balatonnal kapcsolatban, hogy az milyen „drága“, de közel sem reális ez a kép, mert a mai bekerülési költsége egy sajtos-tejfölösnek valójában közel azonos egy alap margherita pizzáéval, ami közel a duplájába kerül országszerte. További problémaként azonosította a gyakorlatot, hogy mindmáig nem hasonló kvalitású budapesti helyekkel hasonlítják össze a balatoni árakat – ha így tennének, kiderülne, hogy azok egyáltalán nem drágábbak, mint a fővárosiak – hívta fel a figyelmet.


BalatonBort minden asztalra!


A sajtótájékoztatón a Balatoni Kör és a Rizling Generáció megtartotta az idei BalatonBor és Hegybor premiert, melyen nyilvánosságra hozták, kik palackozhatják idén ilyen közösségi címkével olaszrizlingjüket.




BalatonBorok: Androsics Birtok, Barna Pince, Bujdosó Pincészet, Dobosi Pincészet, Dóka Éva Pincészete, Dombi Pince, Fata Pince, Feind Pince, Homola Pincészet, Hujber Pincészet, Kányavári Borbirtok, Koronczai Pincészet, Laposa Birtok, Szabó és Fia Borpince, Szeremley Birtok, Tagyon Birtok, Veszprémi Pince, Zelna Borászat.

Hegyborok: Androsics Birtok, Cseh, Dobosi Pincészet, Dombi Pince, Fata Pince, kisspince, Martinus Pince, Szabó és Fia Borpince, Tagyon Birtok, Tánczos Pince, Végh Testvérek, Zelna Borászat.

A Balaton Borrégió borászai közös kommunikációs kampányt is indítanak a balatoni vendéglátóhelyek bevonásával. Céljnk, hogy a BalatonBor régiós brandet minél több, a Balatonhoz érkező vendéghez eljuttassák és hogy a jövőben minden balatoni vendéglátó- és kereskedelmi egységben ott legyen a Balaton bora.


Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra