Hírek

MKO

2022. június 2.

szob

Tavaly új eseménysorozat vette kezdetét Szobon, a Dunakanyaban. A Szörp Fesztivál a környék gasztro-kulturális rendezvényeként definiálja magát, s idén nyáron a Kézműves Kiválóságok versenye mellett iparművészeti vásárral, workshopokkal és látványfőzéssel, valamint koncertekkel, színházzal és irodalmi programmal is várja azokat, akik szívesen felfedeznék a Dunakanyar távolabbi szegletét is.


Az augusztus 5–7. közötti hétvégén a Szobi rév melletti sétány szakaszán járva a kézműves vásár és design piac portékái mellett két helyszín felhozatala közül is válogathatunk. A Duna Tribün átvitt értelemben és szó szerint is a finomabb programoknak ad otthont. Pénteken itt hirdetik ki az előzetes jelentkezők közül kiválasztott legkiválóbb termékek díjait. Az Agrotrend által szervezett verseny eredményhirdetésén megtudhatjuk, melyik nevező lett 2022-ben Magyarország szörpje, de Magyarország gyümölcslevét és a Dunakanyar szörpjét is díjazzák.  

Ezt követően láthatjuk a Hírös Gasztroszínház Wine Tourist című előadását. A színészek a bemutatott ízekhez kapcsolnak egy történetet, ami kiegészíti és teljessé teszi a vendégek élményét. Cserna-Szabó András és Darida Benedek közösen mutatja be a Rézi a páczban című könyvet, miközben egy konkrét ételt is prezentálnak együtt a közönségnek.

Szintén a Duna Tribün helyszínén láthatjuk Kárai Dávidot, aki közel tíz éve foglalkozik gasztronómiával a recept fejlesztéstől a tartalom gyártásig. Szobi alapanyagokból kiindulva szombaton alkot majd maradandót a konyhában, méghozzá nem egyedül: vele tart majd Eisler Zsolt is, akit a Konyhafőnök című műsorban ismerhettünk meg.

Őt szombaton még egy főzés erejéig láthatjuk: Mautner Zsófia szakács, gasztroblogger, televíziós műsorvezető beszélgetőtársaként segít be a konyhában. A Chili&Vanília gasztroblog háziasszonya immáron tizenöt népszerű szakácskönyv szerzője.

Vasárnap a Duna Tribün szabadtéri konyhájában főz a zebegényi Natura Hill séfje, Szilvási Mihály is. Szenvedélye a főzés, mégpedig száz százalékban a zero waste és a slow food szellemben. Hasonlóképpen egy desszertet készít az egybegyűltek előtt Pauli Zoltán is, a Palkonyha képviseletében.

Szobon láthatjuk Stahl Judit főzővetélkedőjét is, amiben két vállalkozó kedvű résztvevő Judit receptjei és útmutatása mentén egy-egy édességet alkot meg, szobi szörpök beépítésével.

További információ és jegyvásárlás: www.szorpfesztival.com

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra