Hírek

Magyar Konyha

2023. június 8.

Art Piknik , Pannonhalma

Szulló Szabina és Széll Tamás, Dragomán György és Szabó T. Anna, na meg 24 étterem és vendéglátó is ott lesz a hétvégi pannonhalmi ART Pikniken, ahol a gasztronómia és a művészet ad egymásnak randevút.


Nem kérdés, hogy aki szereti a gyomrát, és értékeli a minőségi gasztronómiát, annak ott a helye szombaton és vasárnap a pannonhalmi ART Pikniken, ahova az ország minden részéről érkeznek kiállítók. Kínálatukban olyan fogások szerepelnek, amelyeket egyébként csak első osztályú éttermekben kóstolhatunk meg. A teljesség igénye nélkül itt lesz többek között az Anyukám mondta étterem, a Babel Budapest, a Macok Bisztró, a Góré, a Lokal47 és idén is felállítja kemencéjét Szabi, a pék, akinek standja előtt nem véletlenül kígyóznak sorok minden évben.


A finom falatokat hasonlóan igényes borokkal és kézműves sörökkel öblíthetjük le, felkészülve a kilenc helyszínen megrendezett színes programokra, színpadi beszélgetésekre és workshopokra, majd megpihenhetünk a panorámás Chill Out Udvarban.





A Major-udvarban felállított MVM gasztroszínpadon kulisszatitkokat tudhatunk meg például Macsinka Jánostól (Macok bisztró) és Dudás Szabolcstól (Anyukám mondta), a Michelin Guide Bib Gourmand idei díjazottjaitól, és Harrer-Abosi Beatrix segítségével megismerhetjük egy csokoládéműhely titkait is.


A Liget színpadán találkozhatunk Beh Mariann gyógy- és fűszernövény-szakértővel, Polgár Tündével és Árpáddal, bemutatja új könyvét Piroch Gábor sztárkaszkadőr, valamint itt lesz a legsikeresebb hazai Bocuse d'Or csapat, Szulló Szabinával, Széll Tamással, Dalnoki Bencével és Nyikos Patrikkal.




A hagyományos kézműves vásár csaknem hatvan termelőjéhez szombaton a WAMP Design Market, vasárnap pedig a Pici Piac is csatlakozik.


A teljes program ide kattintva érhető el.