Hírek

Kerekeken gurul házhoz a BBQ-élmény

Orbán Szilvia

2021. július 1.

BBQ , barbeque , koreai , Korea , ChrisOh , járgány

Az átalakított járgány egy komplett koreai barbeque éttermi élményét ígéri, akár a megrendelő saját kertjében is.

Íme egy Transformer, ami a felnőtteknek is bejön: a Dél-Kalifornia utcáit járó, külsőre átlagosnak tűnő autó néhány perc alatt egy miniatűr, mobil koreai étteremmé alakul, ahol az ínycsiklandó ételek közvetlenül az ember szeme előtt készülnek.


A járművet Chris Oh séf tervezte azért, hogy a népszerű koreai sütögetést a koronavírus-járvány idején is élvezhessék a vendégei, írja a FoodBeast. A KBBQ Car névre keresztelt autó megálmodása az információk szerint ugyan igénybe vett néhány hónapot, de a sok munka és az aprólékos tervezéssel töltött idő végül megérte, mert az eredmény nem csak egy praktikusan kihasználható motorizált kifőzde lett, hanem egy igazán látványos és tetszetős megoldás született.


Chris Oh koreai származású, amerikai séf és díjnyertes, többszörös étteremtulajdonos, aki több televíziós gasztroműsorban is megmutatta már a tudását, a Food Network egyik sztárja.


Az autó belsejébe egy motorizált asztalt építettek, melynek központi eleme a teljes, működő barbeque grill, mellette pedig még elég hely jut a sokszínű hozzávalóknak, illetve a tányéroknak is. Úgy tudni, hogy a járgányba szereltek egy nagyképernyős tévét, stroboszkópot, illetve hangszórókat is, így a KBBQ Car akár egy kerti, családi hétvége legnagyobb durranása is lehet. Az autó speciálisan kialakított asztala egyébként képes étkezési magasságba is süllyeszteni magát, így a megrendelők a készülő ételek közvetlen közelében is falatozhatnak, pontosabban közülük egyszerre négyen.

A különleges étkezési élményt kínáló jármű foglalásakor több opció közül is lehet választani, így többféle hús, és a koreai konyhára jellemző köret áll a rendelkezésre, illetve a vacsora mellé járó ital is meghatározható. A séf és csapata korlátozott számban A5-ös wagyu marhával is szolgál – így lesz igazán menő a házhoz jövő, koreai BBQ-élmény.

Egy sima foglalás ára 500 dollár (nagyjából 143 ezer forint), amiben benne van 4 fontnyi (kb. 1,8 kg) hús, 2-2 palack szodzsu (koreai égetett szesz) és koreai sör, illetve a köretválogatás és a rizs ára is. Az italok és a húsok mennyisége, illetve fajtája is igény szerint növelhető, változtatható, így a megrendelő kérhet mézes gocsudzsang hasalját, kalbi oldalast, de akár bulgogi bordát is.


Aki ennél is extrább élményre vágyik, a rendelést kiegészítheti még autentikus koreai vodkával, illetve a már említett wagyu marhával is – ez utóbbit 150 dolláros, körülbelül 43 ezer forintos felárért.