Elkészült a kismarosi ciszterci nővérek lekvár- és szörpkészítő manufaktúrája, ahol piaci alapon is életképes, minőségi helyi termékeket gyártanak.
A ciszterci rendnél van hagyománya a mezőgazdasági munkának, 900 éve dolgoznak fel gyümölcsöt a rend tagjai. A második világháború előtt a legnagyobb mezőgazdasági továbbképző és felsőoktatási intézmény is ciszterci kötődésű volt, olyan mintagazdaságokat működtettek, amelyekben más országokból is idehozták a legkorszerűbb technológiákat.
A most elkészült és átadott gyümölcsfeldolgozó üzem is a legkorszerűbb technológiákkal épült meg -
az üzem az egész térség számára fontos,
mert a környék kistermelői ide tudják hozni a terményeiket.
A nővérek az itteni bevételeikből egy orvosi rendelőt is fenntartanak Kismaroson. Az elkészült üzem épületét Marton Zsolt váci megyés püspök áldotta meg.