Hírek

MKO

2022. március 4.

A környékbeli ízeket és natúr borokat is megismerhetik a kéthelyi Lokal47-ben, a Kristinus Borbirtokon.

Az ötletgazdák Gelencsér Janka és Csillag Richárd, akik a termelőket, a régió adottságait már jól kiismerhették az általuk szervezett nagykanizsai termelői piacon. Ricsi neve azoknak is ismerős, akik nyomon követték a Bocuse d’Or-t – a fiatal szakácsk commis-ként vett részt a világversenyen.

Most kicsit távolabb evezett a fine diningtól: manapság szerencsére egyre inkább divatba jön a termelői konyha,

ők viszont a farm to forkot nem csak nyitó szlogennek tervezik. Az étlap 80 százaléka környékbeli termelőkhöz kapcsolódik, akiket név szerint is megismerhetünk a fogások kiválasztása közben. Szinte kizárólag zalai és somogyi termelőkkel dolgoznak, a végső cél pedig a 47 kilométeres kör tartása - ők is ilyen távolságra gazdálkodnak az étteremtől, emiatt a pontos szám.

Március 11-én kerül sor az étterem bemutatkozó estjére, aminek a kéthelyi Kristinus Borbirtok ad otthont, ahol már lassan két éve, a covid második hulláma óta nem volt folyamatosan üzemelő konyha. A kapcsolat nem véletlen: a birtok már négy természetközeli, biodinamikus irányba fordult és a saját farmjuk is kialakítás alatt áll.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra