Hírek

Horváth Balázs

2021. szeptember 1.

sörfesztivál

Kedden elkezdődött a sörivók ünnepe.

Kedden még volt némi eső, de a szervezők reményei és a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint száraz szeptemberi szabadtéri sörözésre van esély a Szabadság téren, ahol vasárnapig 250-féle sört kóstolhatunk.


A fesztivál nagy erőssége a helyszín, amely Budapesten mindenhonnan jól megközelíthető, és az egykori tévészékház és a környező épületek is gyönyörű háttérelemekként szolgálnak a jó sörözéshez, amit a klasszikus sörpadokon ücsörögve is megtehetünk, de jellemzőbb, hogy a különböző sörös standok között sétálgatva botlunk bele különböző ismerősökbe, így spontán beszélgetőkörök alakulnak ki.

A belépés ingyenes, de csak a kétféle (kétezer és háromezer forintos) egyedi fesztivál-üvegpohárba töltenek sört, amiért kártyával tudunk fizetni. Némi könnyítést jelent, hogy elfogadják a tavalyi poharat is, így érdemes eltenni az ideit is a gyűjteménybe, és akár örök belépőnk is lehet.

A rendezvényen inkább egy egyvelege a hazai sörkínálatnak, amelyben a rendszerváltás után indult klasszikus kézműves sörösök, az újhullámos craftosok, és a nagyok is képviseltetik magukat. A nagyok a prémium söreikkel jönnek, míg a minden héten új sörkülönlegességeket kihozó picik inkább a közönségkedvenceikkel jönnek.

Mindenki találhat tehát magának jó söröket, és érdemes a külföldi sörökből is egy kicsit feltankolni. A klasszikusan igen erős cseh sörkínálatból például a nagyok mellett olyan gyöngyszemeket is találhatunk, mint a Pivovar Clock. A kis főzde felső erjesztésű csapolt specialitásaikat (Brut IPA, American Red IPA) mellett, a tölgyfahordóban és pezsgős üvegben érlelt különlegesen erjesztett ínyencségeiket is érdemes végigkóstolni.

Ha pedig megéheznénk, akkor találunk klasszikus fesztiválételeket: grillfogásokat, kolbászokat, tepertőt vagy akár pulled porkos szendvicset is, így talán egy kicsit több sörfélét tudunk kóstolni az alkohol szabta korlátainkon belül.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra