Hírek

MKO

2021. október 15.

Több mint 1400 sör közül választották a negyedik legjobbnak a Pécsi Sörfőzde Prémium Búzasörét, amely az összesített versenyben végül a legkedveltebb búzasörnek bizonyult a České Budějovicében rendezett nemzetközi, Arany Sörpecsét versenyen.

271 sörfőzde 1400-nál több terméke, 38 kategóriában versengett a 31. alkalommal megrendezett Arany Sörpecsét (Gold Brewer’s Seal) versenyen Csehországban. A zsűri értékelése szerint a Pécsi Prémium Búza ezüstérmet szerzett a búzasörök mezőnyében, majd a valamennyi kategória első három helyezettje között rendezett versenyen a legjobb külföldi sörként lett negyedik, és kapott különdíjat.

A Pécsi Prémium Búza, amely a Beerporn.hu sörmagazin szeptemberi búzasör vaktesztjén is a legjobbnak bizonyult, Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere szerint egyebek mellett a főzde által alkalmazott nyílt kádas erjesztésnek köszönheti sikereit.

A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyílt kádas erjesztés során markánsabb ízek és aromák tudnak keletkezni, komplexebb ízvilágú lesz a végeredmény, amely kifejezetten jól áll a bajor típusú búzasörnek – magyarázta.


A Pécsi Prémium Búza receptjének fejlesztésében néhány évvel ezelőtt a Szent István Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke is részt vett Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetésével, aki azóta a Pécsi Sörfőzde kutatási és fejlesztési igazgatója, illetve a tanszék hallgatójaként Koren Dániel is közreműködött benne, aki immár sörfőzőmesterként irányítja a termelést Pécsen.

A búzasörrel kapcsolatban a sörmester elmondta, az elmúlt időszakban csak apró változtatások történtek a sör receptjében, amelyeket az érzékszervi bírálatok és a fogyasztói visszajelzések alapján tettek. A közelmúlt elismerései azt mutatják, hogy jó irányban történtek a módosítások, és a csehországi versenyen a Pécsi Sörfőzde magas minőségre való törekvésének eredményei nyertek visszaigazolást – mondta a sörmester.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra