Két év után ismét magyar desszertek jelentek meg az etalonnak számító So Good magazinban.
Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrászati magazinba. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több mint 300 oldalon. ![]()
![]()
A Fekete Antonio Designfood által fotózott édességekről a pastry chef elmondta: „A Cheesecake torta alapja egy Sable Breton tészta Graham Cracker morzsával megszórva. Erre kerül egy Philadelphia sajtból készült réteg, amely
besütés után tejföl réteget kap, végül tovább, vagyis készre sütjük.
A kész torta tetejére sajtkrémből készült Cremeux-t dresszírozunk és vanília mousse gömböket helyezünk, végül friss őszibarackkal díszítjük. Az összeállításban két Éclair is szerepel, amelyeknek tésztája egy fémhengerben sültek ki szezámmaggal és mákkal megszórva.![]()
![]()
Az üregesre sült tésztát betöltöm, a szezámmagos esetében egy Alunga tejcsokoládé Cremeux-vel, amely közepébe egy mangó-rozmaring gél kerül, és szezámos Jaconde piskótával zárom le. A mákos egy könnyű vanília Chantilly krémet kap, majd közepébe citrom curd és lezárásképpen mákos Jaconde piskóta kerül.” ![]()