Hírek

MKO, kép: Szindbád az Utazó

2022. május 30.

terülj terülj , siófok , balaton

Aki a hétvégét a Balatonnál tölti, elsők között tesztelheti a frissen nyíló Terülj Terülj Éttermet: a két séf házias ízeket ígér. Akár szilvásgombócot vagy egy jó krumplistésztát is fogyaszthatunk – természetesen házi kovászos uborkával!

Molnár Péter és Bedegi András nyolc éve barátok, s olyan konyhák jellemzik közös pályafutásukat, mint a Kistücsök, a Sauska 48, vagy a Mandula, a Gere borászat étterme.

Bedegi András, Molnár-Kökény Krisztina és Molnár Péter

„Úgy éreztük, nem vagyunk a jó helyen, ezért közösen kerestünk valamit, amit magunkénak tudunk érezni, benne lélegezni és létezni.

Jó magyar konyhát akarunk csinálni, azokkal az ízekkel, amiket anyánknál, nagyanyánknál megszerettünk. Számunkra ez a világ meghatározó,

s hisszük, a vendégeink is szeretni fogják a modern technológiával elkészített klasszikus ízeket.”

A Terülj Terülj idén nyáron a teraszra koncentrál, ahol 70 főt tudnak vendégül látni – ígéretük szerint a beltér is hamarosan újjászületik. A siófoki Vécsey Károly utcában található étterem fókuszában a szezonalitás áll, ahol szűk étlap mellett folyamatos napi ajánlattal várják azokat, akik hagyományos fogásokra vágynak két olyan szakembertől, akik az élmezőnybe tartozó magyar vidéki konyhák mellett külföldi két Michelin-csillagos műhelyekben tökéletesítették szakmai tudásukat.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra