Hírek

MKO

2021. december 16.

hungaria , pezsgő

Háromszor egymás után a világ aranyérmes pezsgői közé került a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on.

A Burgundiában 19. alkalommal megtartott rendezvényen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, s a Hungaria Rosé Extra Dry nem csak aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 buborékost sorol pontazonosság miatt, ennyire szoros volt a verseny.

A 80 főt számláló nemzetközi zsűri a Château de Pierreclos-ban, szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolta végig a világ különböző tájairól beküldött mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők hoztak haza – két aranyat kapott a Garamvári, és egyet a Törley is.

„Az a tény, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk immáron harmadik alkalommal nyert aranyérmet ezen a versenyen, és ismét, már az egymást követő harmadik évben került be a verseny Top 10 pezsgője közé is, hihetetlen eredmény! Nemzetközi szinten talán

nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására,

azonban az érmeken túl mindenek fölött az áll, hogy a magyar fogyasztóknak kiváló és állandó magas minőségű pezsgőt állítsunk elő" – fűzte hozzá Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra