Hírek

MKO

2021. augusztus 5.

Megkezdődött a kiválasztás és felkészülés folyamata a legendás séfversenyre: a 2021-es magyar döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

Közleményükben elmondták:

„Keressük azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot,

és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére. A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei magyar döntőn.”

A pályázás feltételei:

  • A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
  • Magyar állampolgár
  • Elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában
  • Rendelkezik commis-val, azaz olyan konyhai segítővel, aki 2001. január 31. után született

A pályázat két témája és a kötelező elemek:


Téma 1. (12 főre):
2 db BALATONI SUDÁR ponty - kb. 2 kg +/- 20%/db
Téma 2.(12 főre):
Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

  • A benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
  • A benyújtás módja: emailben, a sales@bocuse.hu címre
  • A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

  • A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
  • Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo
  • Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra