Hírek

MKO, kép: Seres Péter

2022. február 1.

Átadták a 2021-es év legkedveltebb vendéglátóhelye verseny győztesének járó oklevelet. A megmérettetést 2005 óta hirdetik meg Zalaegerszegen.

2005 és 2010 között évente több kategóriában is díjazták a vendéglátóhelyeket, ezekben az években szakmai zsűri járta az éttermeket, kávézókat, s összesítette tapasztalatait. Néhány év szünet után 2016-ban hirdették meg újra a megmérettetést - a kor elvárásainak megfelelően azóta a közönség dönt, az erre a célra létrehozott internetes oldalon szavazhat.

A verseny célja, hogy a vendéglátóhelyeket arra ösztönözze, a tőlük telhető legmagasabb színvonalon végezzék tevékenységüket.

2021-ben a Contrast Cafe Bistro kapta a legtöbb voksot.

2. Díszpinty Gasztro Bár,

3. Fészek Bisztró és Palacsintázó,

4. Galeri étterem és söröző,

5. 4Seasons Cafe & Coctail Bar)

Az első helyezettnek 100 ezer forintos jutalom, és a homlokzatra kihelyezhető „Év vendéglátóhelye 2021” tábla jár.

2022-ben változik a verseny: a könnyebb összehasonlíthatóság kedvéért már több kategóriában lehet majd szavazni, külön az éttermekre, külön a cukrászdákra és a kávézókra.

Kinél van a legjobb forralt bor?


A zalaegerszegi önkormányzat először 2016-ban hirdetett versenyt az Egerszegi Advent legjobb forralt borának kiválasztására. Az eredményhirdetést a napokban tartották, az elismerést igazoló oklevelet Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere adta át.
Az internetes szavazáson a legtöbb szavazatot a Piccolo étterem által üzemeltetett Borkocka elnevezésű egység melengető itala kapta. (Második a Tütü Gasztró Busz, 3. a 4Seasons Cafe & Coctail Bar lett.)



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra