Az idei tavaszi Étterem Hét 11 napos lesz: március 17-től március 27-ig tart majd. A nagyközönség számára az online asztalfoglalási lehetőség pedig március 2-án indul. A tizenegy nap alatt ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát több mint 100 magyarországi Top étterem. Az Étterem Hét árai nem változnak: a Top kategória résztvevői 3900 forintos fix menü ártól mutatják be konyhájuk legjavát. Aki Prémium kategóriás éttermet választ, az 4.900 Ft-tól, az Exkluzív kategóriát preferálók pedig 5.900 Ft-tól élvezhetik a különleges fogásokat.
Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermek kínálatát, konyháját, specialitásait.
Az eseményre általában évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.
A résztvevő éttermek külön erre a rendezvényre állítják össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsoraikat, amelyeket fix áron kínálnak. Az utóbbi években már arra is lehetőség van, hogy az érdeklődők három különböző árkategóriából választhassák ki a nekik tetsző konyhát, éttermet:
a TOP kategóriában 3.900 forintért, a Prémium kategóriában 4.900 forintért, az Exkluzív kategóriában pedig 5.900 forintért.
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, amely a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges.
A foglalható helyek száma limitált, mivel a résztvevő éttermek is exkluzív eseményként tekintenek az Étterem Hétre: a foglalási lehetőségek kialakításakor figyelembe veszik az adott étterem nagyságát, az átlagos forgalmat az adott időpontban, és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.
Az előző években többek között olyan alapanyagokat vonultattak fel az éttermek, mint a vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús, Angus hátszín vagy homár.
A márciusi eseményen az egész ország területéről több mint 100 étterem vesz részt.