Hírek

Magyar Konyha

2022. november 3.

Julie Powell , Julia & Julie , Meryl Streep , Amy Adams , Julia Child

Fura kihívás A-tól Z-ig végigfőzni egy szakácskönyvet. Egy ilyen történetet biztosan ön is ismer, ha máshonnan nem, a mozivászonról.


Emlékszik ön a Julie & Julia című filmre? 2009-ben mutatták be. Ebben Julie, a harmincas írónő (Amy Adams) alkotói válságban szenved, majd elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található (Mastering the Art of French Cooking), és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. 


A filmben Julia Child élete (Meryl Streep) is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözött külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, közben felfedezi, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni.



A film Julie Powell regényéből született, az írónőt 2022 október 26-án, 49 éves korában értre a halál. A szívrohamban elhunyt nő halálhírét a férje erősítette meg a New York Timesnak.



A film az HBO Maxon most is műsoron van, a streaming szolgáltató pedig Julia címen sorozattal is kedveskedik a Julie Child rajongóknak.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra