Hírek

Vinkó József

2023. szeptember 4.

Már kapható Vinkó József legújabb könyve, melyet a szerző saját maga ajánl az olvasók figyelmébe.

Megjelent az új könyvem „Szellem a fazékból II. – Írói fogások” címmel. Már kapható a könyvesboltokban. Ez az első kötet folytatása, de ezúttal nem ételtörténetekről, hanem élettörténetekről mesélek. József Attila gasztroportréja volt az első, amit 15 évvel ezelőtt megírtam, és már akkor elgondolkodtam, hogy a gyomor felől nézve meg lehet-e rajzolni valakinek a portréját? Majd Önök eldöntik.




A 15 évnyi munka alatt 20 író történetét jegyeztem le. Elolvastam az életműveket, a naplótöredékeket, a levelezéseket, meghallgattam a kortársak véleményét, a vendéglősöket, és kirajzolódott, hogy kik voltak kákabélűek, kik nagyevők, kik voltak ínyencek és kiket nem érdekelt a hasuk.


Jól szórakoztam, hiszen azt tehettem, amit a legjobban szeretek. Olvastam. És minden sor, gondolat, amit elolvastam, árnyalta a képet. Mítoszok dőltek le vagy bizonyultak igaznak.


A kötet limitált példányszámban jelenik meg. Olyan hozzánk hasonlatosaknak írtam, akiket érdekel a múlt, a történelem és a történetek, és akik ezért követték a „Szellem a fazékból” című rádióműsor adásait a Kossuth Rádióban.


A kötet árát alacsonyan tartottuk, pedig 160 fotóval, szép kiállításban készült el. A szerkesztőségben ebből kedvezményt is adunk, hiszen tudjuk, hogy az olcsó és a drága relatív fogalmak. Ha úgy gondolják, látogassanak el a Magyar Konyha szerkesztőségébe, éljenek a lehetőséggel.


A történet arról szól, hogy Önök gasztroesszéket olvashassanak. Olyan szívesen, ahogyan írtam.


A könyv dedikálására szeptember 10-én kerül sor a SVÉT éves nagyrendezvényén a Magyar Konyha standjánál 16:00-kor. A tatai rendezvényen Borbás Marcsi 14:00-kor beszélget a könyvről a szerzővel.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra