Hírek

MKO

2021. június 29.

Matild Palace

Hosszú várakozás után megnyílt a Matild Palace: az Özyer Group tulajdonában álló ikonikus palotával debütál a The Luxury Collection brand Magyarországon. Az UNESCO világörökség részét képező, és Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számon tartott Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, hogy most 130 szobás luxusszállodaként köszöntse leendő vendégeit.

Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek lélegzetelállító kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse. A pár lépésnyire a Dunától található, Giergl Kálmán által tervezett 120 éves palota impozáns terei és különleges belső esztétikája az ikonikus épület magyar történelmi örökségét ünnepli, reflektálva a szálloda figyelemreméltó elhelyezkedésére Budapest szívében. A különleges dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg, amely egykoron a társasági élet központjaként szolgált, míg most modern és elegáns légkört teremtve a helyi és nemzetközi felfedezők számára kínál felejthetetlen élményeket.

„Nagy izgalommal várjuk a Matild Palota megnyitását, amely egyben a The Luxury Collection márka bővülésének egy mérföldköve és amely meghatározó desztinációvá emeli Budapestet" - mondta Candice D'Cruz, a Marriott International Luxury Brands európai, közel-keleti és afrikai területekért felelős alelnöke.

A szállodában Wolfgang Puck irányítása alatt most megnyíló Spago étterem a Beverly Hills-i gasztronómia magyarországi debütálása.

Az étlap a hagyományos magyar konyha remekeit vonultatja fel, korszerű, a régióban elérhető alapanyagok által ihletett recepteken keresztül.


A világhírű séf felügyeli a jövő hónapban nyíló The Duchess névre keresztelt rooftop bár, valamint a szeptemberben megnyíló Matild Café & Cabaret gasztronómiai kínálatát. A Spago Budapest és a Matild Café & Cabaret az év minden napján elérhető terasszal várja a vendégeket.

111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 lakosztály közül választhatnak a betérők, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára és a Dunára. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet. A legtöbb vendégszoba belmagassága meghaladja a 4 métert is. A szobákat - a magyar kultúra előtt fejet hajtva - finoman kidolgozott, kézműves, népi motívumokkal díszített fejvégek, tradicionális magyar, halszálka mintás parketta és Magyarország hagyományos termálfürdőit idéző, spa-stílusú fürdőszobák ékesítik. Az egész épületben

felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, melyek átgondolt palettája a főváros ikonikus épületeinek, valamint jellegzetes házetőinek színárnyalatait tükrözik vissza.

A szálloda számos egybenyitható szobát is kínál a több generációt felölelő családi kalandokhoz.

A tetőterében loft vendégszobák találhatók, amelyek remek kilátást nyújtanak: a kortárs modern dizájn, valamint a színes vintage bútorok és műalkotások eklektikus elegye a művészek látásmódját eleveníti fel, tisztelegve a Főhercegné művész barátai előtt, akik gyakorta tették tiszteletüket az impozáns palotában.

A Matild Palota ékköve az ötödik emeleten található háromszintes Crown Tower Suite, amely saját, 48 méteres tornyával egyedülálló Magyarországon. A toronyból lélegzetelállító, 360 fokos panoráma nyílik az egész városra. A lakosztály a Főhercegné privát apartmanját idézi meg tágas hálószobájával, fürdőszobájával, nappalijával és külön dolgozószobájával, valamint elegáns csillárjaival és kézzel készített üvegmozaikjaival.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra