Hírek

Orbán Szilvia

2021. március 29.

főzőműsor , Netflix , MichelleObama

A volt first lady gyerekeknek mutatja meg a főzés szépségeit.

Michelle Obama, akkor is, amikor még az Egyesült Államok első asszonya volt, híres volt arról, hogy mennyire a szívén viseli az egészséges étkezés ügyét: Mozdulj! címmel például kampányt indított a gyermekelhízás ellen, de létrehozott egy buja zöldségeskertet is a Fehér Ház mellett, amelynek folyamatát többek között az első könyvében – American Grown – is nyomon követhettük. A téma tehát láthatólag rendkívül fontos neki, amit az is ékesen bizonyít, hogy tavasszal újabb olyan projektbe kezdett, amivel szintén a fiatalok ételhez való viszonyán szeretne javítani.

Obama ezúttal a Netflixen próbálja megnyerni az ügynek a gyerekeket, ahol március 16-án indult Waffles + Mochi című főzős műsora. A széria tíz, egyenként 20 perces epizódból áll, és Obamát – amolyan Sesame Street stílusban – helyes bábfigurák is segítik a sorozatban. A műsor felépítése is érdekes: minden részében vannak meghívott vendégek, például ismert séfek és más hírességek – na meg persze a gyerekek.

A beharangozó trailerből korábban már kiderült pár jól csengő név: Jack Black, Zach Galifianakis, José Andrés, Sia, Mandy Moore vagy Massimo Bottura is tiszteletét teszi a programban.

A sorozat két fő karaktere, a névadó Waffles és Mochi lesz, akik a hivatalos szinopszis szerint a távoli Fagyasztott Ételek Világából érkeznek.


„Amikor a két jóbarátot megismerjük, épp munkát kapnak egy csodás, ám furcsa élelmiszerboltban – és ezzel kezdetét is veszi életük nagy kalandja” – áll a leírásban. „Néhány újonnan szerzett barát – mint például a bolttulajdonos Michelle, és a repülő bevásárlókocsi – segítségével barátaink számos kalandot élnek át:

beutazzák a világot, megismerik más népek konyháját, tanulnak az alapanyagokról, éttermekbe, otthonokba látogatnak – közben pedig egyszerű hozzávalókból készítenek finom ételeket.

A kíváncsi felfedezők, járjanak akár az Andok lejtőin krumpliszedés idején, akár Olaszországban zöldfűszereket gyűjtve, vagy Japánban misót készítve, lassan rácsodálkoznak az ételek csodás világára, és ráébrednek, hogy a főzéssel új barátokat is szerezhetnek” – olvasható a Netflix összefoglalójában.


A csatorna szerint a Waffles + Mochi remek lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek és a felnőttek együtt tevékenykedjenek a konyhában, közben pedig megismerkedjenek más kultúrákkal is.

Michelle Obama február elején, a Twitteren osztotta meg a jó hírt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a családok világszerte csatlakozhatnak hozzánk egy olyan kalandban, ahol majd felfedezzük, elkészítjük és meg is esszük a világkonyha remekeit” – áll a posztban.

”Amiatt szintén, hogy egy olyan szervezettel dolgozhatok együtt, amellyel a közös célunk az, hogy a gyerekeknek megmutassuk az egészséges étkezés alapjait, felébresszük bennük ezt az igényt, illetve hogy segítsük a nehéz helyzetben lévő családokat, hogy ott is friss alapanyagokból készült étel kerülhessen az asztalra.”

A műsort egyébként Obama saját produkciós vállalata, a Higher Ground gyártja, amelynek tavaly már volt együttműködése a Netflix-szel. Akkor egy dokumentumfilmet mutattak be közösen, Becoming/Így lettem címmel.

Az új produkciót Barack Obama mint az egyik executive producer jegyzi.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra