Hírek

MKO

2021. június 22.

chandon

Régóta tudjuk, hogy a narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig Magyarországra is megérkezett az argentin pincészet jóvoltából a Chandon Garden Spritz.

A pezsgőt a pincészet kézműves keserű-narancs likőrje egészíti ki, amely helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel készül, hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral.

Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a narancs, az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel.

Minden kortyot kesernyés aromák zárnak.

Az 1950-es évek végén Robert-Jean de Vogüé, a Moët & Chandon akkori elnöke úgy döntött, hogy újradefiniálja a habzóborok pezsgők világát. Azzal a meggyőződéssel indult felfedezőútjára, hogy a járatlan utakon sokkal izgalmasabb jövőt talál majd a minőségi pezsgő számára. Így jutott el az Argentínába, azon belül is Mendozába, ahol egyedi terroir várta.

Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, amely nem használ növényvédő szereket, amely azért kiemelten fontos, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják. Persze

a lédús narancs sem megy kárba, azt a helyi iskolák és leveskonyhák kapják meg.

A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra