Régóta tudjuk, hogy a narancs és pezsgő találkozása pompás kísérője lehet a legforróbb hónapoknak, most pedig Magyarországra is megérkezett az argentin pincészet jóvoltából a Chandon Garden Spritz.
A pezsgőt a pincészet kézműves keserű-narancs likőrje egészíti ki, amely helyi termesztésű valenciai narancsokkal, gyógynövényekkel és fűszerekkel készül, hozzáadott ízfokozók és színezők nélkül, más spritzekhez képest feleannyi cukorral.
Ízében visszaköszön a fűszeres karakter, a narancs, az intenzív citrusosság, amely egyensúlyban van az édes jegyekkel.
Minden kortyot kesernyés aromák zárnak.
Az 1950-es évek végén Robert-Jean de Vogüé, a Moët & Chandon akkori elnöke úgy döntött, hogy újradefiniálja a habzóborok pezsgők világát. Azzal a meggyőződéssel indult felfedezőútjára, hogy a járatlan utakon sokkal izgalmasabb jövőt talál majd a minőségi pezsgő számára. Így jutott el az Argentínába, azon belül is Mendozába, ahol egyedi terroir várta.![]()
Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, amely nem használ növényvédő szereket, amely azért kiemelten fontos, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják. Persze
a lédús narancs sem megy kárba, azt a helyi iskolák és leveskonyhák kapják meg.
A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül.