Hírek

MKO, kép: Pixabay

2020. október 20.

Összeállították a legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját: a felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

A Falatozz.hu felmérése a magyarok frissensült fogyasztási szokásait vizsgálta. Idén az összes rendelés 11 százalékát választották ebből a kategóriából - továbbra is a rántott húsételek a legnépszerűbbek a fogyasztók körében. A frissensült rendelések két legnépszerűbb kategóriája az összes rendelés nagyjából harmadát kitevő rántott hús (27,2 százalék), illetve a rántott sajt (14,6 százalék). A leggyakrabban rendelt fogásból, a rántott csirkemellből négyszer annyi fogyott, mint a roston sült változatból.

Összességében 2020-ban

a három leggyakrabban rendelt fogás a rántott csirkemell, a cordon bleu és a rántott sajt.

A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet végzett, amiből majdnem harmad annyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból. Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig roston sült csirkemell került. A 9. helyezett a bolognai sertésborda lett, a tízes toplista utolsó helyén pedig a kijevi csirkemell áll.

Az összes rendelt ételt tekintve a Falatozz.hu megrendelőinek 3,1 százaléka rendelt idén valamilyen formában rántott húst (rántott csirkét, karajt, sertést, bécsi szeletet, polpettit vagy milánói sertésbordát stb.), és 1,6 százaléka rántott sajtot.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra